Tertúlies Dialògiques: L’amistat.Una escola lliure de violència (segona part)

Us informem que el pròxim divendres 10 de març de 15:15 a 16:45, a iniciativa de la Comissió d’Igualtat i Convivència de l’AMPA, tindrem la següent Tertúlia Dialògica per a familiars.

L’activitat va adreçada a totes les famílies d’Infantil i Primària i a la resta de la Comunitat Educativa . Per facilitar l’assistència a les famílies interessades hi haurà una monitora infantil per aquelles famílies que ho necessiten.

tertulia-10-03-17

En l’anterior sessió de les tertúlies vàrem gaudir i aprendre molt entre totes i tots, a soles vàrem arribar a comentar la primera part de l’article, per això vàrem decidir tornar a parlar del mateix tema. Per a la següent tertúlia hem de llegir el mateix article i un de nou molt curtet que aporta alguns elements claus al voltant de l’amistat.

Volíem compartir amb vosaltres alguns dels temes que van parlar en la darrera tertúlia, entre altres, la importància de l’educació en el sentiment de l’amistat, què entenem per una amistat sana, cóm hem de triar les amistats i com ajudar als nostres fills i filles a que trien, cóm les famílies podíem reaccionar quan estem en el parc i veiem alguna situació de violència,… com podeu comprovar vàrem parlar de temes molt interessants i amb molta profunditat…

Us animem a participar en aquest espai… quantes més veus s’incorporen més enriquidor serà i més impacte tindran els nostres diàlegs.

PROPOSTA D’ARTICLES PER A LA SESSIÓ

Per a aquesta primera sessió es proposen aquests documents enllaçats:

  1. Mayes L. & Cohen J.D.(2004) Guía para entender a tu hijo del centro Yale de estudios infantiles New Haven, Connecticut (Estados Unidos). Alianza editorial. Cap. 24
  2. Hartup, Willard W. (1992) Tener amistades, hacer amistades, y mantener amistades: Relaciones como contextos educativos  ERIC Digest

COM LLEGIM L’ARTICLE?

Hem de llegir l’article subratllant aquells paràgrafs que ens criden l’atenció per poder compartir-los en la tertúlia. Poden ser diferents els motius pels quals tries un paràgraf: per un missatge important, algun dubte, situacions viscudes que relaciones amb el que has llegit…

QUÈ SÓN LES TERTÚLIES?

Es tracta de la construcció col·lectiva de significat i coneixement en base al diàleg entre totes les persones participants en la tertúlia. El funcionament de les tertúlies dialògiques es basa en els 7 principis de l’Aprenentatge Dialògic i es desenvolupen en base a les millors creacions de la humanitat en diferents camps; des de la literatura, articles o llibres científics fins a l’art o la música.

A través de les tertúlies dialògiques es potència l’apropament directe de les persones sense distinció d’edat, gènere, cultura o capacitat a la cultura clàssica universal i al coneixement científic acumulat per la humanitat al llarg del temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s