No anem a fer l’indi

Indis? Qui són els indis i les índies?

fer-el-indi-2

Nosaltres coneixem les cinc nacions Iroqueses, els Cherokee, els Arapahoe, els Zunyi, els Inuït, i a tantes altres poblacions indígenes; però els indis no. I per tant NO ANEM A FER L’INDI.

Proposta

Anem 5 dies (4 nits) al poblat de tipis d’Alta-lai, del 8 al 12 de juliol, com a proposta complementària de l’escola d’estiu que l’AMPA del Pare Català organitza en eixes dates.

El campament vol ser un espai de contacte amb la natura en temps natura. Aprofitarem l’estada en un poblat de tipis indis per a conèixer algunes tradicions, jocs i costums dels veritables primers pobladors d’Amèrica, fugint i desmitificant el model colonialista d’indi. Sobretot volem gaudir d’un temps de cura i contacte amb la natura de manera intensa, on aprofitar la companyia dels i les companyes d’escola.

 

Públic objectiu

Criatures que estiguen cursant primària aquest curs 2018/2019.  Tindrà preferència l’alumnat del Pare Català.

Preu

250 € per criatura

225 (per a germans/nes)

4101Activitats previstes i calendarització

Les activitats que tenim previstes són:

  • Passejos per la natura (amb i sense recol·lecció)
  • Piscina
  • Construcció de joguets (bilboquets, pals decorats, el joc de l’arus i la llança, etc.) i estris dels primers pobladors d’Amèrica amb elements naturals (decoracions corporals, atrapasomnis, etc.)
  • Jocs i dinàmiques grupals
  • Iniciació al Lacrosse
  • Vetllades i jocs de nit
  • Jocs, cançons, contes…

Estimada, estimat adult que acompanyes: volem fugir de les activitats excessivament “adrenalíniques”, i trobar que un temps en natura pot ser (i ha de ser de tant en tant) un espai per a trobar-se (un mateix i amb els altres), eixir dels ritmes quotidians i compassar-se a un temps més tranquil.

El calendari d’activitats es pactarà amb les criatures participants mitjançant assemblees, i es promourà que coeixstisquen diferents activitats simultànies per a que tot el món tinga un lloc on sentir-se a gust.

Tenim la intenció de treballar les emocions, el treball en equip, el gaudir col·lectivament i respectuosament amb i del medi ambient.

La llengua vehicular serà el valencià.

Pre-reserva i matrícula

Places màximes 50.

Per a que l’acampada isca hem d’aconseguir un mínim de 35 personetes inscrites. Per a això vos demanem un primer compromís d’apuntar-vos.

Abans del 10 d’abril cal ingressar 50 € al compte CAIXA POPULAR ES33 3159 0063 56 2401991423 i omplir el següent formulari (vos demanarem que poseu un pdf amb la notificiació d’ingrés o transferència, tingueu-lo preparat). Cal omplir un formulari per criatura (el pagament pot ser únic).

Si el dia 10 d’abril NO hem assolit les 35 inscripcions l’acampada no es farà i vos tornarem els diners. Si el dia 10 d’abril arribem a les 35 inscripcions farem l’acampada i no retornarem els diners que queden com a paga i senyal de la matrícula, donat que els entreguem com a compromís a l’empresa que gestiona l’espai Alta-Alai.

xiqueta

MATRÍCULA

Si el 10 d’abril hi ha suficient gent, obrirem un segon formulari per a la inscripció formal en la que ja vos demanarem totes les dades i documentació necessàries (amb temps ho anirem publicant).

El pagament final el farem en dos terminis més per a facilitar a les famílies:

  • abans del 31 de març cal fer un segon pagament de 100 euros
  • abans del 21 de juny cal fer la resta del pagament (fins als 250 o 225 € segons s’escaigui).

Tot això no ho posarem en marxa si no és necessari, per tant paciència fins al 10 d’abril.

COORDINACIÓ
AMPA Pare Català

DISSENY I EXECUCIÓ
Clarió recursos lúdico.educatius

Logoweb