Éxit de la campanya solidària amb el Poble Saharahui

El nostre centre ha participat en la campanya ‘Caravana Solidària’ per a la recollida i enviament d’aliments de primera necessitat al Poble Saharahui.
Enguany a l’escola s’han recollit aliments de primera necessitat com ara llentilles, oli o sucre.
La campanya ha estat un éxit de participació i des d’aquestes línies voldriem agraïr al centre i a tot el professorat per fer-ho possible. També, evidentment, a totes les famílies que han participat.
Els sahrauís o saharauis són els habitants autòctons del Sàhara occidental. La majoria dels components d’aquesta ètnia habiten en la part del Sàhara ocupat pel Marroc, mentre que d’altres viuen exiliats als campaments de refugiats prop de Tindouf. La resta es troben dispersos pel món, principalment emigrats a Espanya, França, Mauritània i Mali.
Després dels bombardejos del Marroc amb fòsfor blanc del 1976, molts saharauis no van poder escapar i van morir o van quedar en la zona ocupada. Des de llavors el govern del Marroc ha injectat ciutadans marroquins en la zona ocupada del Sàhara occidental fins a fer que els saharauis siguin considerats minoria i tractats de forma discriminatòria en la seva pròpia terra.

Les manifestacions dels saharauis són durament reprimides i els participants empresonats i torturats, segons l’Associació de Familiars de Desapareguts i Presos polítics Saharauis; com a resposta, els saharauis segueixen realitzant manifestacions i en ocasions vagues de fam per a reclamar l’atenció internacional.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s