Les famílies del Pare Català davant el canvi d’empresa de menjador

Si fa poc podíem llegir a la premsa notícies com aquesta:

Comedores escolares con productos de proximidad (La Concejalía de Agricultura pide a Educación que las escuelas municipales sigan el ejemplo implantado en el colegio público Pare Català)

Ara ens trobem amb una situació no desitjada per les famílies. Es per això que continuació volem compartir aquesta carta amb tot el veïnat de Benimaclet: Com segurament ja sabreu el Consell Escolar del pare Català va decidir canviar l’empresa que ofereix els serveis de menjador de l’escola per una altra de pitjor qualitat i més cara.
Davant les protestes dels representants de les famílies al Consell Escolar, l’AMPA i moltíssimes altres famílies a títol individual la direcció ha ofert una sèrie de raons per tal de justificar la seua decisió. Ací volem rebatre aquests motius, i preguntar-nos perquè no van donar-se en el Consell Escolar que va votar-se el canvi d’empresa.

  1. Els proveïdors d’Intur són els mateixos que Cuinatur: No es cert en el gruix dels casos. Intur no ofereix informació sobre la majoria dels seus proveïdors, peròhem parlat amb molts dels proveïdors de Cuinatur i nomes alguns (la sal o els ous) treballen amb Intur.
  2. Cuinatur no respecta la normativa legal per prestar servei de menjador: Si aixòfóra aixídirectament no s’haguera pogut presentar al concurs. En dos anys tampoc s’ha convocat cap Consell Escolar per tractar els suposats problemes amb Cuinatur. A dia d’avui 28 escoles de València i la comarca de l’Horta han contractat Cuinatur.
  3. Cuinatur enganya a les famílies i no treballa amb aliments ecològics: Gràcies a la transparència de l’empresa tenim comunicaciódirecta amb la majoria dels seus proveïdors (alguns llauradors de l’horta veïna de Benimaclet) i ens asseguren que durant tot el curs han estat duent el gruix dels aliments que s’han cuinat a l’escola.
  4. Cuinatur pretenia acomiadar personal del menjador: L’empresa nega aquest punt i no hi ha cap document ni indici que apunte en aquesta direccio. Al contrari, durant aquest curs s’han incrementat les hores del personal per oferir millor servei.
  5. Cuinatur maltractava el personal de menjador: Els treballadors de cuina i els monitors amb els qual hem parlat han assegurat que no tenien cap problema amb l’empresa.
  6. La direccióno coneixia la implicaciód’Intur amb el finançament irregular del PP i aquesta és una informacióque l’AMPA va amagar «per deixar malament la direcció»: Aquesta informació va donar-se en el Consell Escolar en quèes va votar l’empresa (el d’enguany i el de l’any passat) amb presència de la direcció. A més l’argument no té cap sentit, ja que els representants de les famílies no sabien quin anava a ser el sentit del vot de la direcció.

Aquests «arguments», però, no sembla que hagen calat gaire, ja que la resposta de les famílies de l’escola ha estat massiva. Més de 80 persones van reunir-se en assemblea als Horts Urbans de Benimaclet divendres passat i més d’un centenar de famílies ja han lliurat una carta de protesta a la direcció.

Lamentem que des de la direccióes demanés a l’Associacióde Veïns que ens prohibira l’ús dels Horts per a realitzar l’assemblea. Tambéque els representants dels mestres al Consell Escola no hagen volgut explicar els motius del seu vot que ha suposat un canvi radical en l’actitud tradicional de deixar a les famílies –al final les usuàries del servei de menjador- escollir l’empresa adjudicatària.

Esperem que el trellat prevalga i que la situaciótorne a la normalitat quan abans millor. La nostra és una gran escola, amb una comunitat educativa unida en el projecte de donar la millor educaciópossible als xiquets i xiquetes del barri i creiem que les errades es poden rectificar i serveixen per aprendre.

Consulta completa la carta al veïnat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s