Comunicat de l’AMPA davant el canvi d’empresa de menjador

resum_comparativaL’AMPA vol expressar la seua sorpresa, tristesa i profunda decepció amb la decisió adoptada en el Consell Escolar de 18 de juliol, segons la qual el curs 2017/18 serà Intur l’empresa que gestionarà el nostre menjador escolar.

Per al procés de selecció el col·legi disposava de les ofertes de tres empreses candidates: Tamar, Intur i Cuinatur. A 10 de juliol de 2017, es va convocar una reunió de la Comissió de Menjador del Consell Escolar a la qual es va convidar als representants de les empreses a presentar la seua oferta.

Després de l’estudi en profunditat de les ofertes per part de la Comissió de Menjador de l’AMPA i els nostres representants del Consell Escolar, considerem que la qualitat de l’oferta presentada per Cuinatur supera àmpliament la de l’empresa triada. S’adjunta una taula comparativa de les ofertes, que resumim a continuació.

El producte que ofereix Cuinatur és d’altíssima qualitat: aliments ecològics (arròs, pasta, llegums, verdures, hortalisses i fruites), de temporada i de proximitat, verdures de L’Horta de València, peix fresc amb periodicitat setmanal, carn de la muntanya de Castelló i iogurt artesà són alguns dels aliments que han estat formant part del menú dels nostres fills i filles al llarg d’aquests anys, i que segueixen constituint l’oferta de Cuinatur.

El compromís d’Intur es limita a la possibilitat d’introduir una verdura o hortalissa ecològica a la setmana. La informació que ofereix en el menú condueix a confusió, ja que no diferencia entre els conceptes “ecològic” i “de proximitat”. Segons l’entrevista, es comprometen a utilitzar verdura de temporada, cosa que no queda reflectida en el menú que ens van adjuntar. Segons l’entrevista, el llegum i pasta utilitzades són ecològiques. Però, malgrat haver-la sol·licitat, no ens han subministrat informació sobre els proveïdors d’aquests productes i en el menú alternen l’us de cereal i llegum convencional i ecològica. La seua oferta no inclou cap compromís respecte a l’us de peix fresc. En el menú que ens van mostrar només hi ha peix fresc un dia al mes.

Considerem que la salut dels nostres fills i filles ha de ser el principal criteri que oriente l’elecció de l’empresa que gestione el menjador. Això implica que, segons la nostra opinió, la qualitat alimentària de l’oferta ha de valorar-se per sobre d’altres factors com són el preu del menú o altres prestacions addicionals que les empreses puguen oferir al col·legi.

A pesar de tot això, sorprenentment, el preu ofert per Cuinatur era a més el més baix de les tres ofertes presentades.

D’altra banda, volem destacar l’impacte que tenen els menjadors escolars, ja no només sobre la salut dels nostres fills i filles, sinó també sobre el mitjà social i natural que aquests/as viuen. Donar suport a l’agricultura ecològica, la pesca responsable, la ramaderia de muntanya i la producció artesanal fan d’aquest un món millor, més just i més sostenible. Pensem que és incongruent que un col·legi com el Pare Català no incorpore aquests valors en el seu menjador.

Calia triar entre una empresa d’Economia del Bé Comú amb una qualitat alimentària excel·lent, reconeguda i premiada a tot el País Valencià, o una empresa del Grup Gimeno, implicada judicialment en la trama Gürtel pel finançament il·legal del Partit Popular. I s’ha optat per la segona.

No podem entendre les raons que han motivat al claustre i a la direcció a prendre aquesta decisió, que ha comptat amb el vot en contra de totes les persones que representen a les famílies. Per tot l’exposat, considerem necessària una explicació que justifique aquesta decisió, que no aconseguim entendre i que afecta directament a la forma d’alimentar-se dels nostres fills i filles.

AMPA del Pare Català

Logo AMPA

Adjuntem una comparativa d’empreses que també podeu descarregar en pdf fent clic ací:

comparativa-ofertes-2017-18.png

Si presenteu cartes de rebuig COMUNIQUEU-HO a l’AMPA per poder contabilitzar-les. Podeu enviar un correu a menjador.parecatala@gmail.com posant en l’assumpte ‘carta canvi menjador’

Altrament, vos deixem una carta MODEL per a presentar al centre PER REGISTRE d’ENTRADA per deixar constància del vostre rebuig, vos la podeu descarregar:

A.A de Merxe Jiménez, directora del CEIP Pare Català,

Jo, (NOM i COGNOMS) amb DNI XXXXXXX en qualitat de mare/pare de (NOM i COGNOM) alumne de la classe XXX, presente aquest escrit com a rebuig ferm a la decisió presa al darrer Consell Escolar del dia 18 de juliol de 2017, on els representants del professorat i la direcció del centre van decidir, en contra del criteri dels representants de les famílies, canviar la concessió del servei de menjador de l’escola de l’empresa Cuinatur a l’empresa Intur.

No puc entendre aquesta decisió, ja que derivarà en un servei més car i i un menjar de pitjor qualitat pels nostres fills i filles. En conseqüència, comunique la meua oposició i sol·licite a la direcció de l’escola la seua revisió i modificació.

Signe la present a València el XX de juliol de 2017

 

Un pensament sobre “Comunicat de l’AMPA davant el canvi d’empresa de menjador

  1. Cal recordar que quant els pares arriben a descobrir esta manera de gestionar es justament quant podem recordar que hi han alternatives.
    Una nova entitat pot presentarse per coordinar un comedor sá y rentable amb el suport de tants que defensen altra manera de entendre l’alimentació escolar.
    Caldra parlar y expondre les necesitats reals i el sentit de menjar com part de l’educació.
    Les persones que sentirán les prioritats podrán donar el pas, i amb la bona relació entre el máxim dels actors involucrats: hortelá-productor-distribuidor-cuiner-pares- direcció del centre educatiu-nutricioniste-educadors de menjador-personal del col.legi plantejar una cooperativa de serveis publics.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s