Manifest per una EducAcció sostenible

Saps quines són les condicions dels centres escolars en els quals els nostres fills passen part del seu temps? Els centres escolars són els espais en els quals pretenem educar-los en eficiència, en sostenibilitat, en responsabilitat… Són edificis sensibles, de vital importància, ja que el confort i la qualitat ambiental interior tenen conseqüències directes sobre els alumnes i el seu rendiment. També sobre la seua salut. I són, al seu torn i per desgràcia, grans malbaratadors d’energia.

Un estudi de la Plataforma d’Edificació Passivhaus i la Universitat de Burgos en el qual s’han analitzat més de 700.000 paràmetres de temperatura, humitat relativa i nivells de CO₂ a les aules de 42 centres escolars de tot el país conclou que només un 16% del temps que els nostres fills passen a les aules el fan en adequades condicions de confort i qualitat ambiental. O dit d’una altra manera: cinc de cada sis hores de classe pateixen calor o fred, suporten elevats nivells de CO₂ o a vegades tots dos.

Tot això posa de manifest que malgrat les ingents quantitats de recursos públics, de despesa corrent que destinem per a *climatizar els centres escolars no aconseguim, ni des de lluny, les mínimes condicions interiors exigibles. Els nostres centres escolars suspenen en eficiència, en sostenibilitat, en responsabilitat i nosaltres, com a societat, en la tan necessària exemplaritat que requereix l’educació i que haguérem de transmetre a les noves generacions. Les dades són ací. No reflecteixen un problema. Constaten una realitat. El problema serà que, com en moltes ocasions no vulguem veure’l i afrontar-lo.

A la teua mà està també ajudar a revertir aquesta situació. Si vols fer-ho llig el següent manifest i si et sembla correcte signa’l, difon-lo i forma part de la solució (https://www.porunaeducacionsostenible.org/).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s