Carta a la direcció sobre el futur de menjador i escola

A la direcció del CEIP Pare Català,

Benvolguda direcció, com a Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del centre hem rebut la notificació que el servei de menjador només serà possible durant el curs 2020-2021 de setembre a juny i de dilluns a divendres, sense cap tipus de flexibilitat ni possibilitat d’adequar el servei a les necessitats de les diferents famílies ni tampoc cap altre tipus d’informació que considerem essencial.

Un cop s’han fet públiques aquestes condicions hem rebut desenes de queixes i preguntes per part de famílies de l’escola, preocupades per uns canvis molt dràstics i la manca d’informació.

Davant d’aquesta situació, escrivim aquesta carta per demanar una millor comunicació. Les famílies necessitem saber què ens trobarem per tal de poder prendre una decisió sobre si demanar els serveis de menjador o no, i a més, aquesta és l’única solució a la rumorologia i la incertesa que aquesta situació ha generat. 

Per tot açò necessitem que el centre responga a les següents preguntes:

– Quin és el pla del centre per adaptar-se a les mesures de la covid?

– On menjaran els xiquets i les xiquetes?

– Podran eixir al pati?

– Es podran oferir extraescolars? Quines? De quina manera?

– Es podrà oferir matinera?

– Donada la resolució del 4 de maig de 2020 de Conselleria d’Educació (https://www.dogv.gva.es/datos/2020/05/08/pdf/2020_3268.pdf) en la que es llig “En la mesura de les possibilitats de cada centre, es mantindran les persones que exerceixen la tutoria en el curs 2019-2020 amb el mateix grup d’alumnes durant el curs 2020-2021” en preguntem: Com es va a gestionar el tema del reagrupament infantil-primària, 2on-3er, 4art-5è?

També aprofitem aquesta carta per demanar més flexibilitat en algunes mesures concretes:

– Que no siga obligatori contractar el menjador al setembre i al juny per tindre plaça

– Que la sol·licitud puga fer-se per correu postal o electrònic i no soles presencialment.

– Que es tinga en compte que les beques es donen en funció dels ingressos de l’any anterior mentre que molta gent ha perdut la feina o ingressos durant aquest any i que possiblement no podran accedir a beca malgrat no tenir recursos. En aquests casos, la manca de flexibilitat suposa l’expulsió pràctica del servei de menjador d’aquests xiquets i xiquetes.

Per tot açò emplacem a la direcció del centre a que informe de la forma més urgent possible al Consell Escolar, l’AFA i al conjunt de famílies del centre. Cal comprendre que tota informació –ni que siga un «no ho sabem» o «és provisional»- és millor que la inquietud que genera el silenci.

Atentament,

Associació de Famílies d’Alumnes del CEIP Pare Català

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s