Sessions didàctiques de cinema d’animació al teatre Círculo

Captura-de-pantalla-2017-11-22-a-les-15.51.11Sessions didàctiques de cinema d’animació

Benimaclet Imaginacció dedica la programació de les sessions didàctiques d’aquesta edició al cinema d’animació. Per a això comptem amb tres directors d’animació valencians reconeguts internacionalment, que han preparat amb el seu equip una sessió especial mostrant el seu treball i projectant els seus treballs més destacats. Amb Pablo Llorens, Javier Tostado i Jaime Maestro coneixerem des dels secrets de l’animació 3D a la tècnica stop-motion amb ninots de plastilina, en una oportunitat única per a aprendre i gaudir el cinema.

Aquestes tres sessions seran els dies 28, 29 i 30 de novembre en horari de 18h a 19.30 i estan dedicades a tots els públics, juvenil i adult. A més, una és especialment adient per als xiquets més menuts, la de la sèrie Clay Kids, coneguda perquè s’emet en el canal Clan. Les sessions son al Teatro Círculo, amb entrada lliure i un aforament limitat

Informació de les sessions

Lloc: Teatro Círculo (Carrer Prudenci Alcón i Mateu, 2, 46020 València)
Horari: 18.00 a 19.30
Preu: Gratuït

► Dimarts 28 de novembre:
Sessió: Els inicis de Clay Kids, a càrrec de Clay Animation-Javier Tostado i María Lara

La sessió desvetlarà el procés de creació de la sèrie, com va sorgir la idea i com es van desenvolupar les diferents fases del projecte, fent referència al curtmetratge “El Lladre de Nadal” i al pilot de la sèrie “Mr. Cupido” que seran projectats, igual que els episodis “La Màquina de Ball” i “T’apuntes al Vídeo”. Després d’una producció de més de quatre anys Clay Kids viatja des de València a les pantalles de mig món, és guardonada amb un Silver Telly Award i obté el primer lloc enRanker.com distingint-se com la millor sèrie de Stop-motion del món.

► Dimecres 29 de Novembre:
Sessió Fantasies amb Stop-motion, a càrrec de Plastianimation-Pablo Llorens

En aquesta sessió realitzem un recorregut per les pel·lícules realitzades per Pablo Llorens en els quasi 30 anys de carrera, i veiem algunes de les figures i tècniques que utilitza. La tècnica L’animació Stop-motion és una tècnica que ens permet aparentar el moviment d’objectes estàtics, per mitjà d’una sèrie de fotografies successives, que el director ens mostrarà amb un dispositiu mòbil. Pablo Llorens, guanyador de dos Goyas, ha seleccionat per a la sessió obres com “L’Ultimatum evolutiu” o “Chocopulpitos” que mesclen referents que van des de l’ecologia fins als gèneres fantàstics i de Ciència-Ficció, sempre amb molt d’humor.

► Dijous 30 de novembre:
Sessió: Com es fa una animació 3D, a càrrec La Tribu-Jaime Maestro i Nadia Ruiz

En aquest taller descobrirem els secrets de l’animació per ordinador de 3D. Aquesta tècnica requereix un treball en equip molt especialitzat en el qual cada professional realitza labors com el modelatge, la il·luminació o el rigging. Veurem el procés de creació de la mà d’un expert professional com Jaime Maestro i el seu nou estudi La Tribu Animació. Jaime Maestro té una àmplia experiència en animació, ha sigut guanyador del Goya al Millor Curtmetratge d’Animació 2013 per “El venedor de fum” i ara té pendent d’estrena el llargmetratge “Animal Crackers”, del qual ens parlarà també en la sessió.

_________

Organitza: Asociación de Veïnes i Veins de Benimaclet
Col·labora: Teatro Círculo, Caixa Fosca, Some Like It Short, Ajuntament de València i Juanma Martinez.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s