III Fira Intercultural: La guerra de Síria i l’acollida de persones refugiades

3a_fira_intercultural_2017PROPER DIVENDRES 5 DE MAIG A PARTIR DE LES 17h

Al voltant de la guerra de Síria i l’acollida de les persones refugiades giren totes les activitats, lúdiques i de sensibilització, que hem preparat per a la III Fira Intercultural que celebrem a la nostra escola.

Enguany, el plantejament de la Fira té dues vessants:

1-Activitats que es desenvoluparan durant la 1ª quinzena de maig en col·laboració amb la Direcció de l’Escola i/o el Claustre de Professores:

 • Tallers de sensibilització a càrrec de CEAR-PV a les aules de 5é i 6é

 • Taller de sensibilització a càrrec d’Integra2 Mundo. “Vull ser Astronauta” a les aules de 4rt

 • Campanya de recollida de material escolar destinat a les famílies refugiades als pisos d’acollida de CEAR en València i Cullera.

 • Exposició “Testimonios Compartidos”. Relats de vida de persones refugiades. Del Centre d’Acollida a Refugiats (CAR) de Mislata.

 • Menú especial al menjador escolar. Incorporació de plats/ingredients d’orient mitjà.

 • Projecció del curtmetratge “Marhaba” amb la presència del director. Coordinat per la Comissió d’audiovisuals i les monitores de menjador).

2- PROGRAMA D’ACTIVITATS per a la Festa del divendres 5 de maig:

 • Acte d’homenatge al poble Siri. Muntatge inspirat en la Festa Tradicional de les Creus que es celebra al poble de Latakia el 14 de setembre. Amb música a càrrec de membres de la banda Simfònica del CIM i muntatge de figura de la Jove Muixeranga de València.

 • nizarJocs infantils. Emula amb pedres de la platja les imatges impreses de l’obra de l’artista Siri Nizar Ali Badr

 • Contacontes. A càrrec de la nostra Carme del taller de teatre i de Marc Brell, un pare de l’escola amb llarga trajectòria conta-contes.

 • Mural. Participa en la confecció del mural solidari escrivint i decorant la llegenda “ESCOLA REFUGI” coordinat per Integra2 Mundo.

 • Berenar solidari càrrec de les famílies del fons.

 • Taller d’espelmes. Nosaltres portem el material, ajuda’ns a decorar-les.

 • Participa en “La Pesca Sorpresa”. Fent una xicoteta donació solidària emportat un regal sorpresa que algú ha portat embolicat prèviament de sa casa.

 • Exposició d’il·lustracions d’autors siris en contra de la guerra facilitada per ANTIMILITARISTES MOC – València (Moviment d’Objecció de Consciència).

 • Projecció del curtmetratge “Marhaba” amb la presència del director. Coordinat per la Comissió d’audiovisuals).

NO ET QUEDES A CASA!

Algunes raons de pes per a vindre i participar de la festa:

Perquè la guerra de Síria, des que va començar en 2011, ha provocat la major crisi de desplaçament des de la II Guerra Mundial. Milions de persones necessiten desesperadament ajuda humanitària per a sobreviure.

Perquè uns 4,3 milions de persones ha fugit del seu país i s’ha produït al voltant de 6,6 milions de desplaçaments interns.

Perquè almenys 1,5 milions de persones viuen atrapades a les zones assetjades sense rebre ajuda humanitària o atenció mèdica i sense la possibilitat de ser evacuats per raons mèdiques.

Perquè molts han perdut la vida o han vist als seus éssers estimats morir ofegats a la mar en el seu intent d’arribar a Europa. Un nombre creixent de famílies, dones i xiquets/es no acompanyats inicien perillosos viatges per diversos països, sent en moltes ocasions, víctimes dels traficants.

I també perquè …

Las guerras dicen que ocurren por nobles razones: la seguridad internacional, la dignidad nacional, la democracia, la libertad, el orden, el mandato de la civilización o la voluntad de Dios. Ninguna tiene la honestidad de confesar: -Yo mato para robar-”. E. Galeano.

Un pensament sobre “III Fira Intercultural: La guerra de Síria i l’acollida de persones refugiades

 1. Retroenllaç: El CIM a la III Fira Intercultural de l’escola Pare Català. | CIM Benimaclet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s