Reunió sobre la Jornada Continuada aquest divendres 17

***Actualització***

Hem publicat el Projecte de Jornada Continuada que va elaborar el Claustre i una nota informativa de les famílies que formen part del Consell Escolar. (I més baix, tota la normativa al respecte).

Benvolgudes famílies:

Tal i com vàrem acordar en la reunió extraordinària que vàrem mantindre fa unes setmanes (i havíem anunciat a l’agenda), aquest divendres 17 a les 17:15 a la biblioteca tornem a convocar una reunió per a acordar com procedir com AMPA en relació amb la Jornada Continuada.

El resum del que vàrem parlar i acordar en la darrera reunió el podeu consultar en la següent acta: Acta resum reunió AMPA 27 de gener sobre Jornada Continuada. Si penseu vindre a la reunió, per favor, llegiu abans aquest document.

Després de la reunió de l’AMPA del 27 de gener sobre la possibilitat de canviar la Jornada Escolar del Pare Català, els pares i mares allí reunits acordàrem la nostra voluntat de participar de forma conjunta amb tota la comunitat escolar del Pare Català per explorar la possibilitat de canviar la Jornada Escolar.

En la reunió de divendres, vista la complexitat del procés, i evitant treballar sota la pressió de terminis i dates límits, tractarem de concretar un calendari de treball i un full de ruta que podria basar-se en la següent proposta (completament obert a ésser consensuat amb l’equip docent):

 1. Recopilació de la normativa que afecta a esta nova organització. Consulta la normativa  (i també la modificacio de la resolució de 14/12 de 2016)

  1. Estudi de condicions, limitacions i necessitats per implantar-la
  2. Establiment de línies roges que l’escola no estaria disposada a traspassar per no reduir la qualitat de l’ensenyament per als xiquets i xiquetes
  3. Estudi de viabilitat tenint en compte els punts 1 i 2, i la pròpia realitat del nostre centre
  4. Preparació d’una enquesta per a les famílies, per saber la seua predisposició, situació social i econòmica per enfrontar-se a la nova organització de la jornada (temps lliure, necessitat de menjador, interès per les extra-escolars, etc.)
 2. En cas de falta de viabilitat, creació d’una comissió de treball per millorar aquelles barreres que tinga el centre per millorar les pròpies condicions del centre (exemple: infraestructura del menjador)
 3. En paral·lel als punts 1 i 2, cal organitzar des de ja Jornades informatives, de debat, de treball, tallers, comparació amb altres centres,  etc.  per estudiar la idoneïtat de la jornada intensiva (per a alumnes, pares i mares, professorat) o d’un altre format que pogués ser interessant (acabar a les 16:30 en comptes de a les 17:00 per exemple). En aquest punt podem fer:
  • Jornades informatives amb experts sobre el tema
  • Lectura de documents facilitats amb anterioritat i debat posterior sobre contingut (similar a les xarrades dialògiques)
  • Dinàmiques d’ideació i resolució creativa de conflictes que faciliten la pressa de decisió i visió de la problemàtica/oportunitat i de com assolir els objectius

4. En cas de que es valorés que el nou format puga ésser beneficiós, es treballaria conjuntament per dissenyar el nou format i les necessitats per implantar-lo (podria inclús ser interessant proposar modificacions a la reglamentació actual).

5. Votar el nou format proposat.

Tot açò hauria de fer-se amb el compromís de totes les parts de cercar espais i moments de treball comú (per exemple a partir de les 17 hores, cercar possibilitat de cuidadors per als xiquets i xiquetes durant els tallers, etc). Establir un calendari de treball i un grup de persones disposades a treballar en comú.

Des de l’AMPA s’ofereix la seua web per tindre tota la informació recercada disponible per a aquells que no puguen participar presencialment i es cercaran maneres d’afavorir la participació de tots i totes (enquestes, butlletins informatius, grups de whassapp de pares i mares) i establint el paper de cadascú en cada moment (AMPA, claustre, consell escolar, etc)

Vos esperem divendres per consensuar aquesta proposta i organitzar-nos per vore com dur-la a terme.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s