La setmana del migrant al Pare Català ve carregada de propostes

setmana_del_migrant_capEl 18 de desembre és el Dia Internacional del Migrant, una data establerta per les Nacions Unides per recordar i reivindicar els drets de totes aquelles persones que migren, sigui per motius laborals, polítics, ambientals, personals… i siguen migracions internacionals, intranacionals, camp-ciutat, etc.

A l’escola aprofitarem aquesta commemoració per a reflexionar amb diferents activitats sobre una realitat ben present a la nostra comunitat educativa. Les activitats es duran a terme al llarg de la setmana del 12 al 16 de desembre. Aquesta és una iniciativa compartida. Tant l’AMPA com el Claustre s’han coordinat per fer possible a través de la tutora de primer de primària, Isabel Fernández. Isabel, coordinadora al claustre d’igualtat i convivència, ha promogut i facilitat la possibilitat d’enriquir l’aprenentatge de l’alumnat tant dins com fora de l’escola.

La primera de les propostes és la projecció de diferents pel·lícules amb arguments relacionats amb les migracions. Les projeccions seran en horari lectiu i les mestres podran decidir a quina duen les seues xiquetes i xiquets. Podeu descarregar-vos la fitxa de les pel·lícules que es projectaran ací mateix (feu clic!).

La segona és una pràctica on les xiquetes, xiquets i famílies que vullguen podran buscar una persona del seu entorn –familiar, amic, veí- que haja migrat i omplir una fitxa amb una fotografia o algunes dades d’aquesta persona –any de naixement, d’on va marxar i on va anar, temps de durada de la migració, motiu, mitjà de transport, etc.- Amb el conjunt de fitxes es construirà un mural que s’exposarà a l’escola. Vos podeu descarregar la fitxa fent clic ací.

D’altra banda, al llarg de la setmana, pels altaveus de l’escola (a la hora d’eixida) sonaran 5 melodies relacionades, una per cada dia de la setmana. Podreu escoltar-les a l’escola però també publicarem els enllaços a les cançons al facebook de l’ampa. I, si en trieu la que més vos agrada, pot ser guanyeu alguna cosa 😉

Finalment, aprofitant la FESTA D’ALUMNES DE 6è DEL PARE CATALÀ AL PATI DE L’ESCOLA el proper dijous 15 de desembre de 2016, per la vesprada. S’elaborarà una pancarta amb el lema «Totes i tots som migrants» amb el qual l’escola participarà a la manifestació en motiu del Dia Internacional del Migrant que es farà a València el diumenge 18 de desembre.

En aquesta festa trobareu berenar, podreu comprar llibres de segona o productes elaborats pels xiquets i xiquetes de sisè, i podreu del sorteig de una tablet Samsung Galaxie 9,7 (tots els beneficis es destinaran a pagar el viatge de fi de curs del alumnes d’aquest curs). A més, es participarà en la CAMPANYA SOLIDÀRIA PEL SAHARA on es recollira: material escolar (de tot: llàpis, bolis, llibretes…), joguines (en bon estat i sense bateries) i LLEGUMS (molt important, per la carència de proteines en la seua alimentació).

D’altra banda, a la biblioteca de l’escola passaran imatges del Campament de Tindouf i es farà un talleret d’escriptura de noms en Hasania.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s