L’extraescolar d’escacs, guardonada per l’Ajuntament.

El Club d’escacs Benimaclet, més conegut pels mortals del Pare Català com simplement ESCACS (extraescolar esportiva que s’oferix a tercer d’infantil i tota primària) ha rebut un diploma per part de l’Ajuntament de València reconeixent la seua llarga i intensa tasca sociocultural.

El Club d’Escacs de Benimaclet, hereu de l’antic Benicalap, inicia la seua nova marxa amb el seu nou nom (l’actual) al setembre del 2004. Des de llavors, el Club d’Escacs ha conviscut amb la Societat Musical, tant en la seu social del Carrer Baró de Sant Petrillo, com en l’escola del mateix carrer.

Amb un inici modest, amb un equip en primera provincial, en sis anys de competició s’ha aconseguit la màxima categoria dels escacs valencians, Divisió d’Honor, amb altres dos equips en segona autonòmica i dues més en primera provincial. En 2011, el Club d’Escacs de Benimaclet ha sigut l’únic Club de la Comunitat Valenciana amb 5 equips federats en la competició interclubs, amb més de 60 jugadors federats.

Un dels pilars del Club ha sigut i és la seua escola. Tres vegades campions autonòmics per equips  sub-14, 5º en el Campionat d’Espanya de Clubs sub-16 en el 2010, hem comptat també en les nostres aules amb 3 campions autonòmics individuals en diferents categories (des de sub-8 a sub-16), així com diversos campions provincials.

Amb 15 anys d’antiguitat, ha aconseguit en el 2015 el campionat autonòmic de Divisió d’Honor, màxim guardó dels escacs valencians. Ha aconseguit també el campionat autonòmic de partides llampec –menys de 15 minuts per jugador i partida- convertint-se, per tant, en el millor Club d’Escacs de la Comunitat Valenciana l’any 2015. A açò hem d’afegir que és el club amb major nombre de jugadors de tota la Comunitat, i la ingent labor que està desenvolupant en els col·legis del barri en matèria d’aprenentatge dels escacs.

 

Per tot això i per tot el camí que encara queda per recórrer……

EL PARE CATALÀ US DONA LA ENHORABONA!!!!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s