I Jornada per la sobirania alimentària de Benimaclet

Compartim hui aquesta jornada que tindrà lloc dissabte 16 d’Abril des de les 10 del matí en la Plaça i per alguns espais de Benimaclet.

https://www.facebook.com/Ecomaclet

ecomaclet

ECOMACLET és el primer resultat d’un procés obert, horitzontal i encara en construcció en el qual, diferents entitats del barri de Benimaclet (col·lectius, grups de consum i xicotets comerços) han elaborat de forma assembleària una proposta per a visibilitzar i compartir els valors de la Sobirania Alimentària. Més detalls a aquest enllaç
Què hi haurà?
  • L’ecomercat de proximitat en el qual participaran xicotets productors relacionats amb els grups de consum de Benimaclet (La Morera i Sóc el que menge), els horts del barri i altres que s’han adherit a la proposta d’Ecomaclet. El mercat es realitzarà en la Plaça de Benimaclet i en els carrers per als vianants adjacents, obrirà al públic a les 10 del matí i tancarà a les 14. En la plaça del mercat hi haurà també llocs informatius d’Ecomaclet i de la Plataforma de Sobirania Alimentària del País Valencià i una parada de llibres i materials informatius sobre el tema, muntada per La Repartidora.
  • L’intervenció artística a càrrec de Festes Populars de Benimaclet que realitzaran un mural temàtic durant el matí
  • La Primera ruta de la tapa ecològica: 6 locals del barri, realitzaran un parell de tapes recorrent a productes ecològics proporcionats per productores ecológiques convidades per cada local. A partir de les 10,30 h i fins a les 14 h podràs provar les tapes ( les hi haurà dolces i salades) i, alhora, conèixer el projecte agro-ecològic de les productores convidades. Podràs comprar una tira de tiquets per a catar 6 diferents tapes (una per cada local) per € 6,50 i si completes tot el recorregut, participaràs en el sorteig d’una cistella ecològica plena de productes oferits pels participants del mercat ecològic de la Plaça. Les tires de tiquets estaran a la venda a partir d’aquest cap de setmana (9, 10 abril) en tots els locals de la ruta: Al-Paladar, Terra Centre Social Bar, La Carabasseta, La Comanda a granel, La Ola Fresca i La Murta. El mateix dissabte 16 podràs comprar els tiquets (fins a esgotar existències) també en el lloc informatiu de la Plaça.
  • El Dinar Popular de solidaritat organitzat per la Plataforma “Juntes sense por”. El cost del Dinar Popular és de 7€ i el tiquet estarà a la venda a partir del Dissabte 9 abril en tots els locals de la “ruta de la tapa” (Al-Paladar, Terra Centre Social Bar, La Carabasseta, La Comanda a granel, L’Ona Fresca, La Murta). La compra prèvia del tiquet és necessària per a garantir l’adequada preparació del menjar.
  • Les Activitats informatives i trobades a càrrec de la Plataforma de Sobirania Alimentària del País Valencià. Durant tota la jornada la Plataforma organitza diferents activitats en diversos espais del Barri: 1. CSOA L’Horta, d’11h a 14h: Taller “Incorporació dels feminismes al moviment per la sobirania alimentària” (places limitades. Necessari apuntar-se a través del formulari disponible a aquest enllaç) 2. ESPAI A DEFINIR: de 17h a 19h: Videofòrum “La revolució del Cabàs” amb la presència de l*s autor*s 3.ESCOLA MEME, de 17h a 19h: Taller “Ramaderia per la Sobirania Alimentària” 4.PLAÇA DE BENIMACLET, 20h: Mística per la Sobiranía Alimentarìa.
Les activitats de la Plataforma continuaran en el CSOA L’Horta en el matí del DOMINGO 17 (Dia mundial de la Lluita Camperola) amb una Assemblea Plenària Oberta i una Paella popular (necessària inscripció prèvia)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s