Festa de benvinguda el 30 d’octubre: Dia dels Morts

Dia dels Morts

Des del seu inici, La Porta Verda, Comissió d’Acollida i Interculturalitat, vol fer projecció de totes les cultures presents a la nostra escola amb la finalitat de trobar un espai comú de sensibilització i respecte de la diversitat de tradicions. 

És per això que enguany ens hem fixat en les festes de la cultura mexicana i hem proposat que la Festa de Benvinguda del 30 d’octubre estiga dedicada a la celebració del Dia dels Morts tal com ho celebren a Mèxic.

La celebració del Día dels Morts és a Méxic una festivitat molt colorada i de molta tradició i repercussió a les escoles. Té un origen sincrètic i està declarada Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO.
Les seues arrels  es remunten a la cultura precolombina. Posteriorment, els evangelitzadors cristians van acceptar part de les tradicions dels antics pobles mesoamericans, fusionant-les amb les tradicions catòliques europees, en un intent per expandir el cristianisme en aquells pobles.

En aquestes festivitats -que eren presidides per la deessa Mictecacihuatl, actualment “La Catrina”-, tots els rituals giraven al voltant d’un homenatge: la vida dels avantpassats. (Mes informació: http://www.wikipedia.org, “Día de Muertos”)

Hui volem fer d’aquesta celebració una oportunitat per a conéixer la tradició d’una cultura present a l’escola i, per acompanyar este objectiu, vos proposem algunes activitats per a realitzar a les aules.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s