Revolució groga per l’ensenyament públic

En resposta a les crides a la mobilització que diverses entitats representatives de l’escola valenciana han realitzat, l’Associació de Mares i Pares (AMPA) del CP Pare Català vol manifestar:

  1. Que des de fa temps són moltes les demandes que s’estan fent a la Conselleria d’Educació. La seua resposta, però, no ha estat satisfactòria. S’han fet tancaments, concentracions, escrits i peticions, vam arribar a fer la manifestació més nombrosa dels últims temps reivindicant una educació millor, però tot això no ha sigut suficient. La veu de pares i mares, mestres i alumnes continua sense escoltar-se com caldria en el disseny de la política educativa.
  2. Que després de tota la mobilització cívica portada a terme fins ara no podem quedar-nos parats. Perquè no volem que els nostres fills/es estudien en barracons, perquè no volem que hagen d’esperar anys perquè els projectes de remodelació de les escoles es facen realitat, perquè volem una atenció adequada per als xiquets amb necessitats especials, perquè volem que s’ensenyen realment les llengües estrangeres, perquè volem que l’escolarització es puga realitzar del principi al final en la llengua que pares i alumnes trien, perquè volem una xarxa de 0-3 anys pública i de qualitat, perquè volem mesures eficaces contra el fracàs escolar, perquè volem una democràcia real als centres educatius, etc.

Davant aquesta situació, l’AMPA vol informar:

  1. Que la Plataforma en Defensa de l’Escola Pública, on la nostra AMPA està representada per mitjà de FAPA (Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes), ha decidit cridar al tancament dels centres escolars públics el dia 28 d’abril, dimarts. Amb aquesta vaga es posarà de manifest la disconformitat amb la situació que viu el sistema educatiu valencià
  2. Que aquest mateix dia 28 hi haurà una manifestació a les 7 de la vesprada a la plaça de
    Manises de València, davant el Palau de la Generalitat.
  3. Que per al dia 23 d’abril, dijous, la Plataforma ha dissenyat una campanya amb el lema Per l’ensenyament, tu pintes molt. Aquesta campanya consistirà a vestir la societat valenciana de groc, el color que identifica el moviment de rebuig a la política educativa del Govern. Entre les accions previstes hi ha lluir roba de color groc en tots els actes en què es participe, o penjar llençols i pancartes de color groc en les finestres o façanes dels edificis i les cases.


Amb tot això, l’AMPA, conseqüent amb el seu treball de compromís per una educació i un
futur millors per als nostres fills, vol dir:

  • Sí a les mobilitzacions convocades per mostrar el descontentament de mestres, alumnes i pares davant aquesta situació i per reclamar un canvi urgent en les polítiques educatives valencianes.

Per tot això, l’AMPA demana la col·laboració de les mares i els pares de l’escola.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s