Un banc de temps per a Benimaclet

Un banc del temps és alhora un lloc de trobada i una xarxa de persones a les quals uneix un esperit d’ajuda mútua, solidaritat i equitat, així com de reconeixement mutu. En el banc del temps els usuaris oferixen activitats (serveis o favors) als altres usuaris, i acudeixen al banc quan tenen necessitat que algú els faci un favor o els presti un servei. A canvi, es comprometen a “pagar al banc” en algun moment. Els intercanvis s’amiden, no en diners, sinó en temps, el que significa que totes les activitats reben i mereixen igual reconeixement i consideració, les facin dones o homes, joves o majors,…. Els favors o serveis es “paguen” amb qualsevol activitat que pugui ser útil o necessària a altre usuari, i la Secretaria del banc del temps duu la “comptabilitat”. En el banc del temps ningú fica presses, encara que si es vigila que no s’acumulin a l’excés els serveis o favors rebuts sense contraprestació. Això sí, és labor de la Secretaria ajudar que “casin” els oferiments amb les peticions, encara que sempre donant prioritat a les necessitats dels usuaris. I aquest és el nostre projecte a l’engegar un banc del temps para Benimaclet.

Tota la informació sobre aquest banc de temps la podeu trobar en:

http://bdtbenimaclet.spaces.live.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s