Informació sobre els problemes del centre

Després de la reunió del divendres 9 de febrer amb responsables de la Conselleria d’Educació, es resumeix sintèticament la situació dels problemes plantejats al nostre centre:
  • SUPRESSIÓ D’UNA UNITAT EN INFANTIL: Pràcticament segur que no es realitzarà, perque hi ha alumnes amb Necessitats Educatives Especials, dels que no tenien constància. L’existència en algun dels dos grups “suprimibles” d’algun alumne en aquestes circumstàncies baixa la ratio i, per tant, ja no es suprimeix; amb major motiu si ha arribat a un dels grups un alumne nou, el número “26”.
  • CONSTRUCCIÓ DEL NOU PAVELLÓ D’INFANTIL: Finalment la licitació de l’obra s’ha publicat el 13 de febrer al Diari Oficial. El 20 de febrer han estat al centre tècnics de la Conselleria per decidir el lloc on s’instal.laran les 9 aules d’infantil mentres dure l’obra. Es tracta ara de procurar que la resolució del concurs (final d’abril) i l’inici de les obres (a partir de juny) no es retarden, per a que en setembre de 2008 puga estar ja el nou edifici.
  • EXPROPIACIONS PER A L’AMPLIACIÓ DEL CENTRE: El projecte d’expropiació definitiva de la parcel.la que falta està aprovat i es pot utilitzar la via “d’urgent ocupació”. En pocs mesos hauria d’estar resolta l’expropiació (aquesta parcel.la constituirà la major part del nou pati d’Infantil).
  • L’AMPLIACIÓ, EQUIPAMENT I NOVES INSTAL.LACIONS QUE NECESSITA EL CENTRE. L’Administració no tenia cap iniciativa al respecte, però finalment accepten encomanar ja que es realitze un estudi previ d’aquestes necessitats d’infraestructures del centre.


Valoracions de l’AMPA i accions previstes

Totalment positiva respecte a la construcció del pavelló d’Infantil. En el tema de la supressió la opinió es positiva amb cautela –a l’espera de la confirmació en pocs dies de que no s’efectuarà la supressió–. I respecte a la resta d’obres d’ampliació i millora del centre la valoració inicial és negativa, però canviaríem ràpidament de parer quan es vegen els primers signes de que l’Administració ha iniciat els estudis previs per veure les necessitats de l’escola.


En aquestes noves circumstàncies la Junta Directiva de l’AMPA ha acordat suspendre (o ajornar, si fóra necessari) les principals accions de protesta que s’havia previst. Però es mantindrà la festa del divendres 2 de març, en la qual celebrarem la propera construcció del pavelló d’infantil i recordarem les altres carències que continuarà tenint el centre (sense gimnàs, ni saló d’actes, ni instal.lacions esportives en condicions…), comprometent-nos a continuar lluitant per una escola millor per als nostres fills i filles.


Festa escolar al C.P. Pare Català:

Escola digna, un dret

Divendres 2 de març a les 17:15 h.

Amb: Berenar, Contacontes, Tallers…

(Amb la col.laboració de l’AA.VV. de Benimaclet)

Continuem comptant amb tothom per defensar l’escola: PARTICIPA!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s