CAP A LA INCLUSIÓ EDUCATIVA

BENIMACLET PERDRÀ UN AULA D’INFANTIL AMB EL NOU ARRANJAMENT ESCOLAR

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del CEIP Pare Català de València, amb aquesta Nota de Premsa, denuncia públicament que coneguda la proposta d’arranjament pel curs vinent 2021/2022 de la Conselleria d’Educació, està la proposta de reduir una unitat del segon cicle d’Educació Infantil al centre i es passaria de tres classes a dues en 4 anys. Per part de l’equip directiu del centre s’han presentat al·legacions que es comparteixen plenament. Des de l’AFA denunciem les conseqüències altament negatives, pel conjunt de la comunitat educativa, pel barri i, en definitiva, per l’oferta escolar pública de la ciutat de València si la supressió es fa efectiva:

  • Augment de la ràtio

Amb la situació de pandèmia, durant el present curs han funcionat tres aules de 3 anys, treballant-se més individualment atenent la diversitat de l’alumnat, especialment en una d’elles amb dos alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu que l’any vinent passaran a 4 anys. El no funcionament d’un aula suposarà un augment considerable de la ràtio arribant inclús a superar el nombre màxim establert per la Conselleria (25), empitjorant així l’atenció educativa a l’alumnat.

  • Centre de referència CiL

El CEIP Pare Català és un centre de referència i des del curs passat compta amb una aula CiL (Comunicació i Llenguatge), sent un centre preparat per assolir noves matrícules de xiquets i xiquetes amb necessitats específiques de suport educatiu. L’atenció pedagògica que es realitza requereix d’una ràtio reduïda per proporcionar atenció individualitzada i caminar cap a una vertadera inclusió.

  • Oferta educativa en valencià

La pèrdua de la unitat minva l’oferta d’educació en valencià al barri de Benimaclet, en detriment dels drets lingüístics de les famílies i l’alumnat en l’oferta educativa de places de proximitat. Benimaclet és molt divers i resulta clau la immersió lingüística en valencià a l’escola per donar ferramentes idiomàtiques a tot l’alumnat en igualtat de condicions. Des de l’AFA es recorda que el Pare Català ha estat un referent per la implementació de línies en valencià a la ciutat de València i no comprèn “com l’actual govern es planteja eradicar una unitat, fet que no havia passat amb anteriors governs del Partit Popular”.

  • Situació de pandèmia

Des de les famílies de l’escola es vol incidir en que “no compartim la decisió en una situació de pandèmia que està provocant variacions considerables en la matrícula en els cursos que no és obligatòria l’escolarització. Com tampoc comprenem quan la Conselleria està implementant canvis en els criteris habituals de promoció i organització a d’altres cicles precisament per reconèixer els drets educatius de l’alumnat amb més dificultats i en risc d’exclusió a causa de la pandèmia”.

  • Escola pública

La reducció de l’oferta educativa pública al barri va en contra d’una educació pública, gratuïta i inclusiva. Qualsevol aposta per part de l’actual govern per l’educació pública i de qualitat s’ha de reflectir en accions concretes i mantindre l’oferta de places públiques ho és. Per últim, recorden que “l’eliminació d’una unitat és un procés irreversible que difícilment es podrà reprendre malgrat l’increment de demanda de matrícula, fet que suposa atacar un referent d’integració, d’oferta en valencià i dinamitzador de la vida veïnal al barri”.

Per tots aquests motius, des de l’Associació de Famílies d’Alumnes del CEIP Pare Català de València, s’exigeix a la Conselleria d’Educació i al Govern Valencià la retirada immediata de la proposta de no funcionament de l’aula d’infantil a la nostra escola, anunciada per al curs vinent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s