Resum del Consell Escolar extraordinari del 28 de setembre de 2020

Aquest és un resum (no un acta) proporcionat per les famílies representants de l’AFA al Consell Escolar.

Informació econòmica:

1. Despeses COVID: de moment, Conselleria va pagant totes les despeses extraordinàries de COVID, com ara: sis carros de cuina nous, mampares, sobretot per al menjador, assecadors de mans per als banys, senyalització dins de l’escola, termòmetres, etc.

2. Memòria econòmica del programa foment de la lectura: l’ajuda era d’uns 2000 euros. S’han gastat 1000 i pico en llibres i faltava un taller d’uns 1400 que no es va poder dur a terme pel confinament. S’intentarà fer enguany l’activitat, respectant totes les mesures sanitàries.

3. Tendals als patis d’Infantil: està en marxa, l’escola està mirant pressupostos i sistemes per a protegir els patis del sol. La idea és que estiguen llestos en els propers mesos, i en tot cas abans de març, que és quan torna la calor.

Valoració entrades-eixides escalonades.

Tant per part de l’escola com per part de l’AFA, s’han fet peticions a l’Ajuntament i a la policia per a tallar al tràfic el carrer Pare Alegre, però encara no s’ha rebut resposta. Sí s’ha rebut un correu genèric dient que ens posaran un altre aparcabicis, cosa que també s’havia demanat, però encara no sabem segur si tallaran el carrer durant l’horari d’entrada i eixida.

Hi ha una proposta per part de l’AFA per a senyalitzar la zona d’accés a l’escola amb unes marques per tal que les famílies no s’amunteguen fora.  La direcció hi està d’acord en què es faça.

Pel que fa a intentar reduir els temps d’espera d’entrada i eixida, la direcció diu que s’intentarà, però que sobretot el temps d’entrada veu difícil que es puga reduir. Potser el temps d’arreplegada sí que serà possible.

Valoració adaptació del funcionament del menjador escolar a les noves mesures.

No està sent fàcil i les primeres setmanes s’han fet molts esforços per tal de complir les mesures i que la xicalla puga dinar en el seu horari.

Pel que fa a la possibilitat d’ampliar el nombre de comensals (algunes famílies han demanat que es faça un esforç en este sentit), de moment està complicat, sobretot en 4t, 5é i 6é. De tota manera, les famílies que vulguen, poden sol·licitar-ho al correu del menjador escrivint a l’adreça menjador.parecatala@gmail.com, i si s’alliberen places o hi ha manera d’encabir algun alumne o alumna en algun grup, es farà. Es recomana indicar el nom i curs del xiquet o xiqueta i incloure alguna justificació de per què no es va demanar la plaça en juliol.

Pel que fa a la proposta d’algunes famílies de comprar filtres per purificar l’aire o detectors de CO2, la direcció indica que en els plans de contingència dictats per Conselleria només es recomana ventilació, no es parla de purificadors, i que el menjador es ventila tot el possible.

Extraescolars

Des de la direcció confien que la pandèmia no va a durar molt més i que prompte es podran reprendre totes les activitats amb normalitat. Mentrestant, es veu difícil reprendre les que es fan dins de l’escola. Les que es fan fora —com ara les del CIM o Campbell— sembla més fàcil que es puguen reprendre a curt termini.

Ara mateix hi ha 2 netejadores exclusives per complir els requisits COVID  i s’estan creant les dinàmiques de neteja COVID (que inclouen, per exemple, netejar diàriament moltes superfícies que abans no es netejaven cada dia). Les empreses que fan extraescolars fora de l’escola han de garantir que en les seues instal·lacions es compliran la neteja i les condicions del pla de contingència i garantir que els grups bombolla es mantindran.

La proposta del CIM consisteix en fer un estudi de viabilitat per a vore si es viable mantindre els grups bombolla, i si és així, mantindré eixa extraescolar.

Matinera

La direcció ha parlat amb Arcoiris pel tema de la matinera respecte a la possibilitat de reprendre el servei. En opinió de la direcció, la proposta de l’empresa no està prou tancada, no aporta solucions clares per a garantir que es mantinguen els grups bombolla ni el compliment dels requisits de neteja. La direcció entén que en qualsevol cas, els grups bombolla s’han de mantenir en tot moment.

També es planteja la proposta d’un altre pare que consistiria que cada grup bombolla (i per altra banda, 4t, 5é i 6é podrien organitzar-se junts, però mantenint la distància de seguretat i la mascareta) s’organitze independentment per a crear la seua pròpia matinera. Per exemple, en un grup bombolla, un pare o mare –o una tercera persona, una monitora, per exemple— voluntària o remunerada, s’encarregaria d’eixe grup i podria disposar de l’aula d’eixe grup o del tros de pati reservat a eixe grup. En principi, a la direcció li semblaria una proposta viable.

La direcció també està oberta a altres propostes d’escola matinera que puguen donar més garanties de mantenir els grups.

Cap d’estudis

Tenim una nova cap d’estudis a l’escola: Cristina Ara Caballero, mestra d’anglés.

Pla de contingència. Modificacions.

Hem de tindre en compte que els plans de contingència aniran canviant al llarg del curs.

Qüestions diverses

Han telefonat de Conselleria per avisar que la nova mestra de l’unitat de necessitats específiques s’incorporarà en breu. En total en tindrem 3, igual que l’any passat.

L’escola està fent gestions per a que ens assignen una persona addicional per a consergeria ja que la segona persona que tenim assignada està de baixa per a llarg temps, i una sola persona per a una escola tan gran —i més en la situació actual— és massa poc.  

També s’ha preguntat si la xicalla pot anar al bany quan ho necessita o si s’ha de cenyir als horaris marcats per les mestres i/o els horaris de neteja. Les mestres han aclarit que, si bé hi ha tres moments al dia que tota la classe passa pels lavabos per a rentar-se les mans, quan un xiquet o xiqueta ho necessita, pot anar al lavabo en qualsevol moment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s