🔘 ACTIVEM LA XARXA DE SUPORT MUTU DE BENIMACLET ðŸ”˜

Ens arriba aquest missatge de la Xarxa de Cures de Benimaclet!

Tenint en compte les actuals circumstàncies 😷🦠 , hem tingut una idea al barri 💡 Es tracta d’un cartell/proposta per a fomentar el SUPORT MUTU VEÏNAL. Ja que tenim diverses necessitats i situacions pensem que el millor es fer XARXA de CURES entre totes 💜🖤

Ens tenim prop, mai més soles! #SuportMutuBenimaclet
👉 enllaç lliure per imprimir a bona resolució, veïnes! shorturl.at/abtG4

Ja que tenim diverses necessitats i situacions pensem que el millor es fer xarxa de cures entre totes ❤ Comencem!

∙ Proposem estendre grups d’organització veïnal de petita escala organitzats per edificis o per trams de carrer, que ens permeten minimitzar els riscos de contagi, a la vegada que donar-nos suport entre nosaltres i, especialment, a aquelles persones amb especial vulnerabilitat.

∙ QUÈ POTS FER?

Si encara no t’has posat en contacte amb la gent del teu bloc o carrer:
▶  Fes-ho! Parla amb els teus veïns i veïnes (mantenint els criteris de seguretat) i procureu establir mecanismes de comunicació no presencial (creeu en cada edifici o tram de carrer grups de WhatsApp o Telegram o altres o mitjançant notes a l’escala, per exemple). Pot ser que algú del teu bloc necessite ajuda per anar a comprar, per a passejar la mascota o per a qualsevol altra qüestió.

Si ja has organitzat el teu bloc o no pots fer-ho:
▶  Pots fer difusió de la xarxa al teu carrer. Imprimeix i enganxa els cartells que hem preparat. Imprimeix els cartells i posa’ls a la teua escala i/o als comerços oberts. Explica la iniciativa a les comerciants per tal que puguem explicar-la a qui vaja a comprar.
▶ Posa’t en contacte amb la gent del teu tram de carrer. Pot ser que en algun bloc del voltant hi haja algú a qui pots donar suport. Pots contactar amb les veïnes dels altres blocs (mitjançant l’intèrfon) per a presentar-te, presentar la iniciativa, oferir suport i detectar necessitats. També pot ser que sàpigues de persones sense casa que acostumen a dormir al teu carrer. Pots interessar-se per com estan i per si necessiten algun suport extraordinari.

∙ MOLT IMPORTANT!
Cal mantenir sempre les mesures de seguretat per a evitar nous contagis. Evita el contacte directe i intenta mantenir-te a una distància de dos metres sempre que parles amb algú.

INFORMACIÓ I DENÚNCIA D’ABUSOS LABORALS:
▶ Molts treballadors i treballadores estan patint o tenen molts dubtes per la seua situació laboral. Hi ha gent que està rebent comunicacions d’acomiadament o ERTOs / ERTEs, i no sap com actuar. La Xarxa de Suport Mutu del Cabanyal hem establert contacte amb sindicats de classe per a poder recollir i donar resposta a aquestes situacions. Si esteu patint algun abús o coneixeu d’algun cas, podeu escriure un Mail a benimacletxarxacures@gmail.com

▶ També podeu enviar aquesta informació als vostres contactes i grups, per tal que ningú es trobe sola en aquest moment complicat. La defensa dels nostres drets en situacions com aquestes pren una importància fonamental.

∙ FEM DIFUSIÓ. Per tal que tothom conega la Xarxa us proposem:
▶ Imprimir els cartells i materials que s’han elaborat i penjar-los als comerços o als carrers. Quan ho faces en pots fer fotografies i fer piulades amb el hashtag: #SuportMutuBenimaclet
▶ Si has organitzat la teva escala o tens ganes de fer-ho pots fer una piulada explicant-ho. També pots fer servir el hashtag: #SuportMutuBenimaclet

SEGUIM LA XARXA. Ànims, suport mutu i paciència. Juntes som més!

90008398_804558846706965_7167958975713902592_n90273873_804558840040299_45524484379115520_n

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s