Menjadors sostenibles i saludables

camidelhorta-cuines-caixa-mixta-600x450La comissió de menjador va assistir en desembre a una reunió que vol ser la primera de moltes, per tal de treballar amb l’objectiu de garantir menjadors de qualitat per a les nostres criatures.


Tal com ja s’ha fet en altres comunitats autònomes (Aragó, Catalunya, Madrid, Euskadi), s’està organitzant una plataforma cívica per tal de defensar una xarxa de menjadors escolars saludables i sostenibles. El objectiu d’aquesta primera reunió, convocada per CODiNuCoVa (Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana), Mensa Civica, Justícia Alimentària i CERAI (Centre d’Estudis Rurals i Agricultura Internacional), va ser elaborar un esborrany per tal de redactar un manifest que es farà públic al web d’aquesta futura plataforma.

Val a dir que un del seus objectius és arribar a un acord per a proposar davant l’administració pública un sistema de gestió dels menjadors escolars en què la participació de les famílies tinga presència i capacitat de decisió. En alineació amb la CEAPA (Confederación Española de Asociaciones de Padres de Alumnos), que ens recomana participar de manera activa en la millora de l’alimentació de les nostres famílies, des de la nostra AFA pensem que la participació de les families en tot el que té a veure amb l’alimentació al centre és vital pel nostre territori i pel futur de les nostres filles i fills.

Per aixó seguim treballant per a aconseguir menjadors que compten amb productes frescos, de proximitat, de temporada i de producció ecològica produïts per agricultors i agricultores locals.

Un pensament sobre “Menjadors sostenibles i saludables

  1. Moltes gràcies per la tasca que esteu Fent al menjador de l’escola.
    Pensé que es molt la dedicació, el treball i l’esforç que esteu fent i volvía agriar el votare treball.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s