Salvem vides a la Mediterrània | Un euro, llavor de solidaritat

  • Un euro, llavor de solidaritat: Salvem vides a la Mediterrània’.
  • L’any 2019 Escola Valenciana va aconseguir recaptar 10.034,37€.

La crisi migratòria a Europa és una situació humanitària crítica, que es va aguditzar en 2015, per l’increment del flux de refugiats que comparteixen l’esperança d’arribar a països europeus, a través de perilloses travessies per la Mediterrània.

La majoria d’aquests moviments de població es caracteritza per una migració forçada de víctimes de conflictes armats, persecucions, pobresa, canvi climàtic o violacions massives dels drets humans. Són situacions que aprofiten les xarxes delictives de tràfic il·lícit d’immigrants, que els exposa al transport en condicions perilloses o degradants, principalment a dones, xiquets i xiquetes. Més de 15.000 persones s’han deixat la vida al mar en els darrers sis anys.

Per què Proactiva Open Arms?

Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre que té la principal missió de rescatar de la mar a totes aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de situacions crítiques. Des del 2015 Proactiva Open Arms ha aconseguit salvar més de 60.000 vides, i ha donat a aquestes persones l’oportunitat d’arribar a terra ferma després d’emprendre el viatge més perillós de les seues vides en mar obert.

L’ONG es dedica a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al mar Egeu i Mediterrani Central, així com a la denúncia de totes les injustícies que estan passant i que ningú explica.

De l’Aquarius a Nuestra Madre Loreto de Santa Pola

La solidaritat amb l’Aquarius va ser un agitador de consciències envers els populismes a tota Europa, però mig any després, la situació a la Mediterrània continua de manera semblant. El cas més recent, les 12 persones rescatades pel pesquer de Santa Pola, Nuestra Madre Loreto, que fugien de les llanxes de les autoritats líbies. Un vaixell de Proactiva Open Arms els va donar assistència mèdica i els va traslladar a Malta.

Un euro solidari per no perdre ni una vida més al mar

Aquest és el segon any que Escola Valenciana col·labora amb Proactiva Open Arms per no perdre ni una vida més a la mar. Tot va començar amb una foto d’un xiquet ofegat a la platja, mentre cap govern feia res. Volem que l’alumnat, futurs adults i futures adultes, cresquen en una societat en la qual siga inconcebible veure una imatge així, per això, convidem els centres educatius a celebrar el 30 de gener, Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, amb aquesta campanya. Les xiquetes i els xiquets que vulguen sols hauran d’aportar un euro dels seus estalvis i amb aquest senzill gest posaran el seu gra d’arena en el foment de l’ajuda humanitària per a construir un món més just.

Els centres educatius interessats a participar cal que ho comuniquen a Escola Valenciana i indiquen el nom del centre i la població mitjançant el correu solidaritat@escolavalenciana.org o al telèfon 660 43 44 88, per també poder organitzar xarrades informatives amb voluntaris d’Open Arms en aquells centres que ho demanen.

Podeu fer l’ingrés dels fons recaptats al compte d’Escola Valenciana:

ES46 3159 0060 1823 1522 9126 (CAIXA POPULAR)

Per favor, especifiqueu en el concepte el nom i la població del vostre centre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s