Acta del Consell Escolar de juny: Menjador i equip directiu

Estimades famílies,

Representants de les famílies han elaborat un acta informal del darrer Consell Escolar (de juny) on es decideix l’empresa de menjador del curs 2018-2019 i es parla del nou equip directiu.

A continuació, adjuntem la mateixa recordant que no és l’acta oficial, només informació que algunes famílies assistent volen compartir amb la resta de famílies del CEIP Pare Català:

El dimecres 27 de juny de 2018 vàrem celebrar dos Consells Escolars en el CEIP Pare Catalá: un a les 17:00, extraordinari, per a triar empresa de menador pel curs 18/19 i un altre d’ordinari amb diversos punts; entre d’altres, la Direcció de l’escola pel curs 18/19, donat que l’actual directora es jubila a primers d’agost d’este any.

Vàrem asistir als Consells: Merxe, Imma, José Luis, Marc, Amaya, Santi, Maria (docent), Àngels, Conxa, Mari Carmen, Salva, el representant de l’ajuntament de València, Maria Flores, Yolanda, Damián, Joan Carles, Almudena, Ana i es varen delegar dos vots: uno a Salva i un altre a Merxe.

Àngels va demanar votació secreta per a la tria de l’empresa de menjador.

Procedírem a la votació sense que cap persona poguera expressar perquè considerava millor una empresa que l’altra. Els resultat de la votació fou:

  • Intur: 1 vot
  • Cuinaterra: 6 vots
  • Colevisa: 12 vots
  • En blanc: 1 vot

L’empresa que gestionarà el menjador de l’escola el pròxim curs serà Colevisa per majoria en la votació.

Almudena pregunta quin és el motiu perquè no s’haja decidit renovar Intur. Havent-hi persones a favor d’Intur i persones en contra, en general la qualitat del menjar no ha estat l’esperada. Es produïx un debat que s’allarga vora una hora, on es retrau a les mares i pares l’actuació que vàrem tindre en el curs 17/18 quan Intur va ser triada per a gestionar el menjador de l’escola (en aquella votació del CE va haver-hi un empat entre Intur i Cuinatur i finalment va eixir Intur pel vot de qualitat de la directora). Finalment es decideix ajornar el debat a setembre, i fer un seguiment del projecte alimentari i pedagògic de Colevisa el proper curs, així com sessions formatives per a la comunitat educativa sobre alimentació saludable per al proper curs, a proposta d’Imma. Els representants de l’Ampa proposen l’elaboració d’una ferramenta el més objectiva possible per a valorar les empreses que es presenten.

En el següent consell ordinari, entre els punts tractats rellevants hi era la nova direcció del centre pel proper curs. No s’ha presentat cap projecte de direcció a la conselleria per part del professorat de l’escola, ni tampoc ho ha fet cap docent de fora del centre. Inspecció farà la tria de qui serà la persona que actuarà com a equip directiu.

Sembla ser que el termini per a presentar projectes per a ser director o directora d’escola és vora febrer, i que no n’hi ha ningú al col·legi que ara per ara tinga intenció de continuar. Imma i Santi varen manifestar que no deixarien l’escola a la deriva en qualsevol cas, arribat el cas de que fora necessari que continuaren.

L’actual normativa, aprovada per l’anterior govern, estableix el projecte de direcció d’una escola com un projecte unipersonal. Així, qualsevol docent que puga estar en condicions de ser director o directora pot presentar un projecte per a dirigir una escola pública. El projecte ha de conèixer el funcionament del centre, el seu Projecte Educatiu (nosaltres encara no hem aprovat el nou, des que començàrem a parlar-ne fa un any i mig) i l’idiosincràsia de l’escola. Davant aquesta informació pot o bé dissenyar un canvi de rumb o bé mantindre’n l’actual.

Se val llegir i aprovar les actes dels consells de 13/02, 9/03, 13/03, 20/04, 3/05, 15/05 i 17/05. Es va tornar a demanar que, en la mesura del possible, les actes s’envien abans de la seua aprovació als membres del consell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s