Què és la diversitat sexual? Vídeo didàctic per treballar a classe i a casa

Saps quina és l’extensió de la diversitat sexual? Tens clar quants tipus de sexualitat hi ha? Has sentit parlar de pansexual, intersexual, gènere fluid o asexual?

El vídeo Què és la diversitat sexual? Explicació fàcil, produït per Carki Productions, respon a totes aquestes qüestions de forma entretinguda i clara. Resulta adequat per utilitzat a classe com a eina en el camp de l’educació sexual, però també per a casa. Els seus autors són Gorka Pérez i Salva Vallejo, i han comptat amb la col·laboració de la docent Nerea Matxinandiarena del Col·legi Amara Berri (Sant Sebastià).

Quantes formes de sexualitat hi ha?
És evident que ensenyar educació sexual no és simplement transmetre informació sobre aspectes sexuals. No obstant això, aclarir termes i explicar conceptes és part important també d’aquest procés educatiu.

Aquesta proposta dóna llum sobre aquest camp partint de la següent pregunta: Quantes formes de sexualitat hi ha? Després, al llarg dels set minuts que dura la peça, s’explica d’una forma gràfica, didàctica i entretinguda l’amplitud de la diversitat sexual.

En primer lloc, aclareix els quatre conceptes crucials per entendre la complexitat i riquesa de la sexualitat humana: el sexe biològic, la identitat sexual, l’orientació del desig, i l’expressió de gènere. En segon lloc, trenca la clàssica perspectiva binària home-dona, heterosexual-bisexual i femení-masculí, presentant realitats sexuals fins ara menys viabilizados. Finalment, ensenya que la sexualitat humana contempla infinites formes de ser viscuda.

D’altra banda, sent un vídeo fàcil de comprendre, tot i la complexitat del tema, compleix una doble finalitat. D’una banda, suposa un recurs adequat per als professors, ja que els ajuda a percebre la diversitat sexual, conèixer el significat de les etiquetes sexuals existents, i amb això adoptar una actitud oberta i respectuosa davant la complexitat sexual que tinguin davant; de l’altra, és una eina per treballar aquest tema a l’aula i fomentar entre els alumnes el coneixement i l’acceptació de tot tipus de sexualitats.

Cal indicar que aquest vídeo ha estat avalat per experts en sexualitat, i ha tingut una excel·lent acollida entre els professionals de l’educació.

Aquest article ha estat extret del web: http://www.educaciontrespuntocero.com/ podeu consultar l’entrada ací.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s