L’AMPA del CEIP Pare Català davant els fets de l’1 d’octubre a Catalunya

foto_3263822web_escola_sabadellCOMUNICAT:

Les imatges que tots i totes hem pogut veure sobre els fets de Catalunya del diumenge 1 d’octubre ens han deixat tristos i desanimats. Les forces d’ordre, aquelles que tenen la missió de protegir-nos i vetllar per la nostra seguretat, van atacar de forma indiscriminada ciutadans pacífics que només s’asseien i alçaven les mans. El seu únic delicte, voler votar.

La nostra proximitat amb les víctimes és encara més gran quan veiem que la majoria de centres assaltats eren escoles com la nostra, protegides per comunitats educatives com la nostra –amb pares i mares, mestres, iaios i iaies- i que van patir destrosses del mobiliari i les instal·lacions similars a les que hi ha a la nostra escola.

Més enllà del que pense cadascú sobre el referèndum de Catalunya i el seu procés, des de l’AMPA del CEIP Pare Català no podem estar-nos de recordar que la solució als conflictes sempre ha de passar pel diàleg i la confrontació d’idees i no per la violència i la imposició.

El Pare Català és una comunitat educativa on s’educa en els valors del respecte a la diferència, del dret a l’expressió d’idees pròpies, la convivència i el diàleg com a forma de resoldre els problemes. I en cap cas podem admetre l’ús de la força com una solució legítima.

Creiem que els fets del passat diumenge són una bona oportunitat per tal que tota la comunitat reflexione sobre els valors amb què volem educar als nostres xiquets i xiquetes, i pensem q la veritable essència de l’entesa és la capacitat d’escoltar i dialogar per a poder confrontar les diferències, aprendre del que ens envolta i poder crèixer com a persones i col·lectius.

8 pensaments sobre “L’AMPA del CEIP Pare Català davant els fets de l’1 d’octubre a Catalunya

  1. Sóc pare d’alumne del Pare Catalá, i em pareix que no s’ha de mesclar política amb educació.
    Jo també podria condemnar altres fets o actes que es realitzen en molts llocs, però no crec que siga el lloc.
    Salutacions.

    M'agrada

      • Una asociación que representa a la escuela. Por mas que comparta el comunicado, claramente evidencia una posición política, abriendo un espacio para cualquier tema que alguien del Ampa quiera exponer.
        Entiendo que esta no es la finalidad del Ampa.

        M'agrada

      • L’AMPA representa a part de l’escola (però no representa a escola) i, evidentment aquesta no és la finalitat de l’AMPA (la de fer comunicats en defensa d’uns valors que no caldria recordar constantment); però pensem que la situació ho demanava (no encentarem ací un debat perquè la nostra postura està clara al comunicat).
        Però que no siga la finalitat no invalida que puguem tractar temes que com a col•lectiu així considerem.
        I no és nou que, si és amb consens, existisca un espai per a que qualsevol expose el que considere oportú.
        Ha estat sempre obert i així continuarà.
        T’esperem a la pròxima junta per debatre el tema (i de molts altres que són la finalitat de l’escola) si ho consideres escaient.

        M'agrada

  2. cite: “L’AMPA representa a part de l’escola (però no representa a escola) i, evidentment aquesta no és la finalitat de l’AMPA”

    Sense voler entrar en polèmiques que no porten a cap lloc, continue pensant que el representant o CM de l’Ampa no hauria de pronunciar-se de temes polítics (que com s’està veient en estos temps no conduïxen a res) . Una associació, col·lectiu, etc… està per damunt de qualsevol opinió personal, que igual altres no compartixen.
    Salutacions.

    M'agrada

  3. Estoy con Martí. Estos últimos años ha entrado la política y el adoctrinamiento en el Centro rompiendo la armonía de que gozábamos durante años, creando malestar y tensión. Hagan autocrítica y piensen el por qué los padres no asistimos a sus convocatorias y algunos pagamos la cuota por obligación ya que nuestros hijos van a extraescolares.
    En el Centro hay mucha gente que no piensa como ustedes. Yo llevo a mis hijos al Colegio para que se eduquen académicamente, no para que los manipulen ni adoctrinen.
    La política fuera de la Escuela, por favor.

    M'agrada

    • Benvolgut Antonio,
      Moltes gràcies per la seua aportació.
      Evidentment està vosté en el seu dret d’estar en desacord amb alguna de les actuacions de la nostra associació. Som moltes les persones que la composem, i molt diverses, però solem tindre una opinió consensuada en les qüestions importants com aquesta. La nostra diversitat és un dels nostres principals valors.

      Aprofitem per convidar-lo a participar activament a les reunions mensuals de l’AMPA, així com a qualsevol de les nostres comissions, on podrà comprovar el nostre funcionament. La nostra és segons la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (FAMPA) una de les que compta amb més associats i més participativa, així que no és del tot cert que molts pares i mares no vulguen acudir a les reunions pels motius esmentats al seu comentari anònim.
      Pel que fa al contingut del seu comentari, hem de dir que la majoria de les persones que formem part de l’AMPA entenem l’educació d’una manera global que inclou, amés de qüestions estrictament acadèmiques, altres aspectes com l’educació en valors i la participació en la societat mitjançant la comunitat educativa de la qual formem part.
      Educar és alguna cosa més que ensenyar i pensem que l’escola és, precisament, el lloc adequat per educar en valors com la participació i la resolució pacífica dels conflictes.

      M'agrada

  4. Jo espere de l’escola de les meues filles que les eduquen en valors com la no violència, el respecte cap als altres i el poder del diàleg com a forma de resoldre els conflictes. Crec sincerament que eixos valors han de ser transversals a tota la comunitat educativa i vull agrair a l’AMPA que els faça seus demostrant una defensa clara en favor de la democràcia i la no violència.

    M'agrada

Deixa un comentari