Reconeixement a ‘Compartint trucs’, programa del Pare Català

WhatsApp Image 2017-06-07 at 19.45.15Hui a l’Ajuntament de València s’ha fet un reconeixement al programa “Compartint Trucs”, de l’escola pública Pare Català.

El curs passat va començar amb 2 parelles de xiquets i xiquetes i hui n’eren 38 a l’hemicicle de l’Ajuntament!

Anna Codonyer, membre de l’AMPA ens escriu la crònica.

És un projecte adaptat a l’escola, com ha explicat Ma José Bataller, l’orientadora del Pare Català, on van buscar xiquetes i xiquets tutors capaços d’ensenyar amb les seues paraules a d’altres que ho necessiten tant a nivell d’organització de treball, com de ferramentes per a les relacions socials. Alumnat tutor que ajuda a altres xiquetes i xiquets més menuts a organitzar-se amb els deures, l’agenda i altres temes que de vegades els adults no considerem tan importants però ho són molt quan eres menut. És molt bonic sentir dir que l’objectiu de les mestres és educar-los  en valors i en saber ser i estar.

WhatsApp Image 2017-06-07 at 19.18.27 (2)Per fer-ho possible, ha estat fonamental la feina de tota la comunitat de l’escola: alumnat participant (tutors i tutoritzats), monitores de menjador i les famílies que han animat i recolzat als xiquets i xiquetes que hi participaven. I com no, també les Mestres com ha explicat Merxe Jiménez, la nostra directora.

Entre tots i totes, s’ha fet, i esperem que es continue fent, una gran tasca per educar  als nostres menuts i menudes per fer una escola millor, un barri millor i, en definitiva, un món millor.

Com ha dit Antonio Pérez, de l’associació de veïns del barri, ells són el nostre futur. Un futur de persones disposades a passar part del seu temps lliure per ajudar a altres persones del seu entorn. I que en alguns casos es fan amics, com ens han explicat Sofia i Helena, una de les parelles participants.

WhatsApp Image 2017-06-07 at 19.18.27Ha sigut molt important per a ells i elles sentir-se protagonistes i anar a l’Ajuntament. Fer-se fotos al saló de cristal, eixir al balcó, i veure com s’ha reconegut el seu projecte i, a més, se’ls ha premiat amb un abonament per entrar a la piscina durant l’estiu.

Com ha dit Alícia Villar, una mare de l’escola, podem estar ben agraïts i pagats de formar part d’una escola on es promouen activitats com aquesta, orgullosos i orgulloses dels nostres xiquets i xiquetes, i ben contents de tindre un ajuntament que reconeix i premia aquestes actituds. Jo, sols puc estar d’acord amb ella.

Anna Codonyer.

Ací teniu la notícia, i les paraules que ha pronunciat Jose Bataller, l’orientadora de la nostra escola en l’acte.

http://www.noticiascv.com/premis-compartim-trucs/

ACTE CLAUSURA PROGRAMA COMPARTIM TRUCS

7 JUNY 2017

HEMICICLE DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA.

EL PROGRAMA DE TUTORIA ENTRE IGUALS “COMPARTIM TRUCS” NAIX AL CEIP PARE CATALA AL CURS 2015/2016, PARTINT D’UN MODEL PORTAT A TERME EN INSTITUTS D’EDUCACIÓ SECUNDÀRIA, COM PER EXEMPLE “ENSEÑAME TUS TRUCOS” PORTAT A TERME PER L’ORIENTADORA MABEL VILLAESCUSA AL IES MARIA MOLINER.

PER A POSAR-LO EN MARXA ERA NECESSARI FER UNA ADAPTACIÓ A LES CARACTERÍSTIQUES I NECESSITATS DE L’ALUMNAT DEL NOSTRE CENTRE I DE LES EDATS CORRESPONENTS D’INFANTIL I PRIMÀRIA.

BUSQUEM XIQUETES I XIQUETS TUTORS CAPAÇOS D’ENSENYAR AMB LES SEUES PARAULES A ALTRES QUE HO NECESSITEN TANT A NIVELL D’ORGANITZACIÓ EN L’ESTUDI, COM PEL QUE FA A DISPOSAR DE FERRAMENTES PER A LES RELACIONS SOCIALS.

D’AQUESTA MANERA, VAM COMENÇAR AMB SOLAMENT 2 PARELLES, 4 XIQUETS, I PROGRESSIVAMENT HA ANAT AUGMENTAT EL NOMBRE DE XIQUETS I XIQUETES FINS QUE A HORES D’ARA TENIM 38 PARTICIPANTS AL PROGRAMA.

ÉS NECESSARI DESTACAR LA COL·LABORACIÓ TOTALMENT DESSINTERESADA DE MONITORES DEL MENJADOR, FORMADES EN LA DOCÈNCIA ( MIREIA GUARDEÑO JUAN) , BÉ MAGISTERI, PEDAGOGIA I PSICOPEDAGOGIA PER PODER ENTENDRE EL SENTIT D’UN PROGRAMA QUE BUSCA POTENCIAR LA RESPONSABILITAT, AUTONOMIA, HABILITATS SOCIALS, EMPATIA …. ETC PER MITJÀ D’UN TIPUS D’APRENENTATGE COOPERATIU ON L’ALUMNAT MÉS MAJOR AJUDA AL MÉS MENUT.

AIXÓ SUPOSA UNES REPERCUSIONS PER A TOTS ELS PARTICIPANTS, PEL SENTIT QUE TENEN ELS VALORS QUE ES POSEN EN PRÀCTICA.

PER ALTRA BANDA I PER A DONAR INICI A ESTE ACTE, VOLEM DESTACAR DES DEL PARE CATALÀ LA COL·LABORACIÓ DE LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ, PER L’ATENCIÓ PRESTADA AL LLARG D’AQUEST CURS PER FER POSSIBLE AQUEST ACTE.

TAMBÉ I NO MENYS IMPORTANT AGRAÏM LA COL·LABORACIÓ DES DEL CURS 2015/2016 A L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE BENIMACLET QUE ENS HA POSSIBILITAT EL CONTACTE I L’OFERIMENT PER PART DE LA REGIDORIA D’ESPORTS I FEDERACIÓ ESPORTIVA MUNICIPAL EN FER POSSIBLE QUE EL NOSTRE ALUMNAT TINGUEN UNA RECOMPENSA PER LA TASCA QUE HAN REALITZAT.

I PER FINALITZAR, ALS ALUMNES DEL PARE CATALÀ DONAR-VOS L’ENHORABONA PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ EN EL PROGRAMA I FER POSSIBLE QUE AQUESTOS PROGRAMES SIGUEN REALS A L’ESCOLA PÚBLICA. EDUCAR-VOS EN VALORS I EN SABER SER I ESTAR ÉS EL NOSTRE OBJECTIU.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s