Arriben les falles al Pare Català

***Actualització: La cremà es farà hui o el dia 20 en funció de l’oratge***

Com cada dos anys, la nostra escola plantarà i cremarà la falla demà dia 14.

A continuació vos facilitem l’explicació del remat de la falla infantil del CEIP Pare Català.

 

“LA VELA LLATINA I  LES DONES PESCADORES DEL PALMAR.”

El professorat del cicle d’infantil i les famílies de l’escola hem volgut fer el nostre homenatge a la vela llatina, una tradició valenciana arrelada a un dels espais naturals més emblemàtics del País Valencià, l’Albufera.

El nostre homenatge inclou també a les pescadores del Palmar, unes dones valencianes i valentes que van lluitar contra el sexisme i el masclisme que els impedia exercir el seu dret a pescar. Carme, Teresa, Elena, Felicitat i Vicenta van lluitar a favor de la igualtat, transformant una tradició discriminatòria en una tradició oberta, respectuosa, inclusiva i arrelada a una terra de drets humans per a totes i tots. Dones que van encetar camins per a fer del nostre país i el món, un lloc més just.

És l’homenatge de la comunitat educativa del Pare Català, el nostre granet d’arena, per a ensenyar a les nostres filles i fills a ser persones, ciutadans i ciutadanes arrelades al nostre país, crítiques amb el món i compromeses amb un futur millor.

Gràcies per esta oportunitat que ens heu donat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s