IV edició de Benimaclet Imaginacció amb concurs audiovisual, tallers didàctics i sessions de curts

bi16_logoAquesta tardor Benimaclet torna a ser un any més un barri de cinema per a totes. Celebrem de nou Benimaclet Imaginacció, un projecte que va nàixer el 2011 amb dos objectius: d’una banda,vaconseguir una major implicació dels participants en la vida, les activitats i les decisions que afectevl’espai que compartim cada dia i, d’una altra, contribuir a la formació i l’expressió audiovisuals. Per això, el concurs audiovisual d’enguany és més participatiu que mai i té com a novetat els tallers i sessions a càrrec de professionals. Totes elles son activitats gratuïtes i estan obertes a joves i grans.

El projecte està organitzat per l’Associació de Veïns de Benimaclet amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València i inclou tres eixos:

 1. TALLERS DE CREACIÓ AUDIOVISUALDos directors de cinema compartiran la seua experiència i ajudaran els participants a posar en pràctica diferents tècniques de creació audiovisual en els dos tallers. Són minitallers de quatre hores cadascú, temps suficient per a aprendre a fer un vídeo a Benimaclet, i dirigit a persones de totes les
  edats i nivells. Els tallers tindran lloc al Centre Municipal de Serveis Socials de Benimaclet (c/ de Sant Esperit 15). La inscripció és gratuïta, i es fa per correu a benicrea@gmail.com. Només hi ha 15 placesper a cada taller.

  Emilio Martí (https://emiliomarti.com) dirigirà Benianimació, un taller per a tots aquells interessats en la creació de vídeos d’animació amb els recursos més immediats, la imaginació i els dispositius mòbils. Tindrà lloc els dilluns 7 i 14 de novembre, de 17.30 h a 19.30 h.

  Alejandro Portaz (http://alejandroportaz.com) serà el responsable del taller Cow lost, que proposacom a objectiu pegar-li la volta a la manera en què es pensa habitualment les pel·lícules de pressupost baix. Tindrà lloc els dimarts 8 i 15 de novembre de 17.30 h a 19.30 h.

 2. SESSIONS DE CURTMETRATGES
  Una novetat d’enguany són les dues projeccions de curts valencians compromesos amb la realitatsocial actual que se celebraran en la seu de l’Associació de Veïns (Av. de Valladolid, 42).Curts per a la integració és un programa que arreplega les obres Desanimado, de Emilio Martí; La Buena Fe, de Begoña Soler; Un lugar mejor, de Marisa Crespo i Moisés Romera i Fieras, de Luis E.Pérez. Són curts que tracten temes socials com la immigració o la discriminació per motius de gènere i classe, però amb un estil molt sorprenent i atractiu. La sessió se celebrarà el dijous 24 de novembre,a les 18 h, i inclourà una presentació i un col·loqui posterior a càrrec d’Álvaro Yebra.
  La segona sessió de curts està a càrrec del director Álex Montoya, que presentarà les seues obres El Tío, Abimbowé i Lucas. En aquesta sessió, que serà el dijous 1 de desembre a les 18 h, es farà també col·loqui sobre els curts amb el director. Són obres que parlen de la nostra realitat social i han participat en nombrosos festivals internacionals.
 3. CONCURS AUDIOVISUAL 4a edició
  I per acabar aquest mes del cine al barri, des del dimarts 1 de novembre i fins el diumenge 4 de desembre, ambdós inclosos, estarà oberta la convocatòria del 4t concurs audiovisual Benimaclet Imaginacció que repartirà més de 950 euros entre els diferents premis i mencions.Enguany el concurs conté una novetat important: els vídeos han de tindre una duració inferior als 2 minuts i podran haver sigut realitzades amb qualsevol mitjà d’enregistrament (càmera de vídeo, de fotos, telèfon…). A més, com en edicions anteriors, els vídeos hauran d’estar dedicats a i gravats en diferents llocs del barri: tant espais emblemàtics o personals que volem conservar en la memòria com també d’altres que ens agradaria millorar o reinventar: les possibilitats són moltes.
  Sols cal consultar les bases i els premis al Facebook o al blog i fer la inscripció online dels vídeos. Per últim la festa de clausura i el lliurament de premis tindrà lloc el divendres 16 de desembre a les 18 h a l’Associació de Veïns (Av. de Valladolid, 42).

Organitza:
Associació de Veïns de Benimaclet
Col·laboren:
Regidoria de Cultura-Ajuntament de València
Centre Municipal de Serveis Socials de Benimaclet
Caixa Fosca
CONTACTE
benicrea@gmail.com
Comunicació: Julia Reoyo
Coordinació: Álvaro Yebra (699 038 893)
Facebook: @A.VV.Benimaclet
Blog: http://concursbenimacletimaginaccio.blogspot.com.es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s