Aquest curs també torna ¡Fem Parella!

femparella_enviar2
PROJECTE DE PARELLES LINGÜÍSTIQUES DEL CEIP PARE CATALÀ

 • Què és Fem Parella?El projecte de Parelles Lingüístiques del CEIP Pare Català està basat en el programa “Voluntariat pel Valencià” d’Escola Valenciana, té com objectiu facilitar a totes les persones que vulguen aprendre a parlar en valencià, o es vulguen llançar a parlar-lo, el puguen practicar en el context de la nostra escola. El que volem és promoure el voluntariat lingüístic, de manera que persones que parlen habitualment valencià en l’entorn de la nostra escola i del barri de Benimaclet destinen una part del seu temps a conversar amb persones interessades en aprendre o agafar fluïdesa i perdre la vergonya per poder parlar en valencià d’una manera natural.

És una manera de facilitar aquest contacte personal entre un parlant del valencià i una persona disposada a reforçar l’aprenentatge previ o fins i tot a tindre el primer contacte.

Aquesta iniciativa, a més de facilitar un interlocutor per poder conversar en valencià vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser “llengua d’acollida” i a l’hora fomentar la promoció de nous espais d’interrelació cultural, social i familiar i afavorir un bon clima de convivència i respecte entre les diferents cultures existents a la nostra escola.

 • Compromís i durada.

  El mínim compromís que demanem és una participació una hora a la setmana, des del mes de març fins al mes de juny. A partir de la inscripció de les persones al programa, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats.
  Totes les persones que participen en el programa ho fan d’una manera desinteressada.
 • Qui pot ser voluntari o voluntària?Totes les persones majors d’edat amb vinculació directa amb l’escola CEIP Pare Català (mares, pares iaies, iaios, oncles…) que parlen en valencià habitualment. No demanem cap titulació, només que disposeu d’una hora a la setmana per conversar en valencià amb la persona assignada.
  Les trobades amb la parella lingüística no són classes. Tingueu present que la llengua de les converses ha de ser sempre el valencià , encara que per a l’aprenent això podria suposar un gran esforç al principi.
 • Qui pot ser aprenent o aprenenta? Totes les persones majors d’edat amb vinculació directa amb l’escola Ceip Pare Català (mares, pares, iaies, iaios, oncles…) que vulguen aprendre a parlar en valencià o que ja el parlen, encara que siga amb dificultats i que volen agafar fluïdesa, perdre la vergonya i incorporar-lo d’una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o de relació social.

Les trobades amb la parella lingüística no són classes de valencià ni un programa d’ensenyament sinó converses lliures sobre temes diversos. La llengua de la conversa ha de ser sempre el valencià, encara que per un aprenent al principi això podría suposar un gran esforç.

 • Com donar-se d’alta i participar-hi?

Per participar en el projecte com a voluntari/a o aprenent/a hi han dues vies:

 1. Complimenta el ful d’inscripció amb les teues dades i envia-nos-el a l’adreça de la Porta Verda (Comissió d’acollida i interculturalitat )   laportaverda1234@gmail.com
 2. Complimenta el full d’inscripció amb les teues dades i deixa’l a la bústia de l’AMPA.

Documents de descàrrega:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s