Tertúlies literàries dialògiques al Pare Català

Us informem que el pròxim divendres 19 de febrer de 15:15 a 16:45, a iniciativa de dues mares amb fills en educació infantil, s’iniciarà al Pare Català l’activitat coneguda com Tertúlies dialògiques.

L’activitat va adreçada a totes les famílies d’Infantil i Primària del Pare Català. Per facilitar l’assistència a les famílies interessades hi haurà una monitora infantil per aquelles famílies que ho necessiten amb un cost de 1-2 €.

¿QUÈ SÓN LES TERTÚLIES?

Es tracta de la construcció col·lectiva de significat i coneixement en base al diàleg entre totes les persones participants en la tertúlia. El funcionament de les tertúlies dialògiques es basa en els 7 principis de l’Aprenentatge Dialògic i es desenvolupen en base a les millors creacions de la humanitat en diferents camps; des de la literatura fins a l’art o la música.

A través de les tertúlies dialògiques es potència l’apropament directe de les persones sense distinció d’edat, gènere, cultura o capacitat a la cultura clàssica universal i al coneixement científic acumulat per la humanitat al llarg del temps.

En el següent enllaç trobareu més informació sobre la activitat que han preparat aquests dos mares, el seu contacte així com informació sobre les tertúlies literàries.

La idea és  tindre una sessió mensual. Aquesta primera tindrà lloc a la Sala de mestres (edifici de primària del CEIP Pare Català) de 15’15h a 16’45 h el dia 19 de febrer.

PROPOSTA D’ARTICLE PER A LA PRIMERA SESSIÓ

A la primera sessió entre totes i tots podem decidir alguns aspectes relacionats amb la gestió; horari, conciliació, tipus de tertúlia…per a aquesta primera sessió es proposa aquest document: Actuacions Educatives d’Èxit en les Escoles Europees, Projecte Included.

Descarregar el document Actuaciones de éxito en las escuelas europeas

El projecte Included és un projecte emmarcat en la Unió Europea (2006-2011), són unes investigacions en l’àmbit educatiu que persegueixen demostrar les actuacions educatives de més èxit (reconegudes per la comissió científica internacional) per a eliminar el fracàs escolar i millorar la cohesió social.

El document té més de 100 pàgines, havíem pensat que podríem llegir de la pàgina 68 a la 75, doncs és la part que justifica la importància de la formació de les famílies per a l’èxit personal i acadèmic dels nostres fills i filles.

 

 

 

2 pensaments sobre “Tertúlies literàries dialògiques al Pare Català

  1. Retroenllaç: Nova sessió de Tertúlies Dialògiques | AMPA PARE CATALÀ

  2. Retroenllaç: Tornen les tertúlies dialògiques | AMPA PARE CATALÀ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s