LA COMISSIÓ AUDIOVISUAL DEL PARE CATALÀ PRESENTA UNA SESSIÓ DE LLANTERNA MÀGICA EN PRIMÀRIA

Continuant amb la seua tasca de donar a conèixer els inicis de l’imatge en moviment, la Comissió d’Audiovisual, en col·laboració amb dues professores de primària del Centre, Encarna i Trinela, han començat una programació conjunta de formació en la imatge.
L’objectiu fonamental és que els xiquets coneguen els antecedents a la invenció del cinema. La primera sessió va tractar de les pintures rupestres, amb les representacions d’animals en moviment de les coves de Chovet i de Altamira, i de la pintura, amb l’exemple de les Menines de Velázquez.
La setmana passada, portàrem a l’aula la màgia d’una projecció de Llanterna Màgica, un invent del segle XVI, antecedent del cinema. Amb ell van començar les primeres projeccions públiques d’imatges dibuixades en cristall, que simulaven moure’s. Tot açò mitjançant la utilització d’una caixa metàl·lica, un objectiu i una vela. En el següent enllaç del museu del cinema de Girona, es poden veure alguns exemples: http://www.museudelcinema.cat/esp/colleccio_recursos.php?idreg=1395
Els companys Guillermo i Alicia, van utilitzar un antic projector de trasparencies per a emular l’acció de la Llanterna Màgica, i els xiquets van dibuixar sobre transparències histories dibuixades que posteriorment van explicar. Tant els xiquets, com els membres de la comissió i el professorat van gaudir d’aquesta oportunitat de donar a conèixer una part de la nostra història, que tant ens influeix en la vida quotidiana, encara que sense ser conscients d’açò.

En pròximes sessions es realitzaran joguets òptics fins a arribar a la fotografia, i al cinema. En aquest espai, explicarem l’evolució de les sessions.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s