Escola d’estiu: SOM TRIBU!

cap_web

Dates: Del 25 de juny al 31 de juliol
Dirigit a xiquetes i xiquets de 3 a 12 anys (mínim 10 places)

Descarrega’t tota la info:

INFORMACIÓ ESCOLA D’ESTIU (fes clic)

INSCRIPCIÓ A TRAVÉS D’AQUEST FORMULARI

Si tens qualsevol dubte:

  • Whatsapp o telegram: 617517966
  • escoladestiu.parecatala@gmail.com

Resum del projecte
Vilalalab08

La Tribu s’ha empoderat, de manera quasi invisible, del que feia un parell de dies era una escola normal: el Pare Català. Definir-la no és una tasca senzilla, si atenem als diccionaris, tribu és l’agrupació de famílies o clans que ocupen un territori propi i constitueix una entitat autònoma des del punt de vista social i polític. Una definició que s’aproxima molt, a allò que durant l’estiu succeirà al barri de Benimaclet.

Durant uns dies, les xiquetes i xiquets, així com les famílies, acompanyants, veïnes i amics i amigues, conviurem dintre d’un poblat d’aprenentatge, creativitat, experimentació, comunitat i cooperació.

La convivència ens portarà, sens dubte, un creixement personal i col·lectiu molt enriquidor; serem totes i cadascuna de les persones que hi habiten a La tribu, les encarregades de decidir tot allò que volem fer, com i quan.

24IMG_20180702_144022Pretenem que La tribu siga un lloc d’encontre i confluència, d’interacció i de suport mutu, alhora, òbviament, d’un espai de llibertat i diversió. Per aquest motiu, les persones adultes que acompanyarem les criatures, ho farem des d’una distància prudent, respectuosa i des d’un mateix nivell; de tu a tu. Proposarem infinites activitats, tallers, dinàmiques, manualitats que s’adapten a les decisions, inquietuds i interessos que en cada moment sorgeixen.

La mateixa tribu configurarà els seus propis espais, les seues normes. Malgrat tot, per garantir unes condicions òptimes, hi ha pensades diferents estructures efímeres per protegir-nos del sol, relaxar-nos, o simplement retrobar-nos.

Allí hi conviurem totes juntes, és clar, però per garantir una atenció i cura més precisa, les xiquetes i xiquets s’agrupen en comunitats d’edat:

– Xicotiues, de 3 a 6 anys

– Mitjanes, de 6 a 9 anys

– Majors, de 9 a 12 anys

IMG_20180710_091317Cada comunitat té una o diverses persones adultes de referència que acompanyen i tenen cura de les criatures en tot moment. Cada comunitat també estableix un espai de referència que és la seua llar dins la tribu, on guarden les seues coses i on es recullen, comparteixen, s’expliquen i debaten col·lectivament.

La tribu conviu a l’escola, dividida en diferents espais per portar a terme les activitats del seu dia a dia. Aquests espais es gestionen en funció dels desitjos de les criatures, que hi poden accedir lliurement en qualsevol moment, fent-ne un ús responsable i solidari:

– El magatzem de materials. On hi ha, entre altres materials, cartons, teles, papers de gran format, cordes, coles, cintes adhesives i eines. També hi ha material de dibuix, papereria i sistemes d’impressió senzills (tampons de goma-eva, premses de gelatina, plantilles, etc.) i papers de diverses mides i colors. El magatzem és gestionat per les acompanyants de cada grup.

– La biblioteca comuna. Una singular biblioteca que s’omple amb els llibres que les mateixes criatures volen compartir amb la resta. Cada divendres els llibres tornen a casa.

– La plaça. Un espai per reunir-se tota la tribu, compartir, i gaudir. Espai pensat per realitzar assemblees, i prendre decisions de com volem la nostra tribu.

– La pista d’esports creatius. Una pista de jocs esportius de nova creació on la creativitat és tan important com l’habilitat.

– La zona d’aigua i el sorral. Racons de joc amb aigua per remullar-se o piscines de sorra per jugar a l’ombra i experimentar…

15IMG_20180627_113035– El mercadet. Tots els matins arriba un carregament de fruita fresca que es pot consumir lliurement.

– Zona de relaxament. Per poder gaudir de la lectura o d’una estona de tranquil·litat a l’ombra dels arbres.

– Laboratori. La tribu necessita un lloc per portar enllà els seus projectes i investigacions.

– Espai creatiu. Espai pensat per a la creació, projecció i exposició de les activitats artístiques de la tribu.

Més info:

INFORMACIÓ ESCOLA D’ESTIU (fes clic)

INSCRIPCIÓ A TRAVÉS D’AQUEST FORMULARI