Audiovisuals

400Copslogomice1

 

Hola a tots! Benvinguts!

La Comissió Audiovisual del CEIP Pare Català de València naix de la voluntat i compromís d’un grup de pares i docents per col.laborar amb el centre escolar en la introducció de l’Aprenentatge Audiovisual.

Aquesta secció dins del blog de l’AMPA vol ser un espai obert a docents, alumnes i famílies del centre escolar al voltant de les novetats, els esdeveniments i recursos que dinamitzem esta formació i aprenentatge. També un lloc on qualsevol pot informar-se sobre totes les propostes que naixen d’esta comissió i, com no, participar i sumar-se a elles.

Però, per què naixem? Què pretenem en esta comissió? Quins són els nostres objectius?

LA REALITAT

Els videojocs, la publicitat, la televisió, Internet, el cine, els mòbils…l’exposició dels menors als productes audiovisuals, mitjançant diferents canals és constant i cal ser conscients que esta exposició, vulguem o no, els forma i educa, imposa i crea la seua visió i opinió del món en què viuen. El llenguatge audiovisual imposa discursos, valors i ideologies.

QUÈ FEM DAVANT  D’AQUESTA REALITAT?

Com a grup de pares i docents del centre considerem imprescindible ensenyar i oferir als menors, com més prompte millor, els coneixements i les ferramentes bàsiques perquè aprenguen a llegir i desxifrar este llenguatge, perquè aprenguen també a crear imatges per a desmitificar estos mitjans. Per esta raó ens hem organitzat en una comissió que vol col.laborar amb el centre per a introduir una nova àrea d’estudi, l’audiovisual. I amb ella ens comprometem a participar activament.

Creguem, amb sinceritat, que potenciar l’estudi i els coneixements dels nostres fills respecte d’este llenguatge audiovisual, el més poderós, universal i influent, és molt positiu per a ells.

AMB QUIN OBJECTIU?

Esta proposta que fem pública té un objectiu clar: ajudar els nostres menuts a ser espectadors, consumidors i ciutadans autònoms, amb sentit crític, capaços d’interpretar, analitzar i debatre sense por ni complexos la realitat que els envolta.

En definitiva, ajudar-los en el procés d’aprenentatge per a convertir-se en ciutadans amb criteri; ciutadans més formats i, per tant, ciutadans més lliures.

 QUI SÓM?

Fotografia d’alguns dels membres de la Comissió després de l’acte Descobrint la màgia de Chaplin, que vam organitzar en el CIM de Benimaclet.

MEMBRES COMISSIÓ MILLOR

Membres:

  • Fernanda Soriano. Llicenciada en Dret. DEA en Dret i Sociologia.
  • Andrés Jerez Ponce. Motion Grapher.
  • Alicia Arcís Villanueva. Dissenyadora, llicenciada en Belles Arts.
  • Raquel Zapater. LLicenciada en Comunicació Audiovisual. Tècnic de biblioteca i documentació del Centre de Documentació de l’IVAC (La Filmoteca).
  • Victòria Maso Reig. Periodista.
  • Guillermo García Ruiz. Tècnic comercial VITELSA.
  • Germán Segura de León. Dissenyador, llicenciat en Física.
  • Paco Sánchez. Professor del Departament de Psicologia Social de la Universitat de València.
  • Beatriz Ramírez. Enginyera de Telecomunicacions.

Contacte: audiovisual.parecatala@gmail.com

Consulta les entrades publicades sobre aquesta comissió