Comunicat de l’AFA del CEIP Pare Català davant la violència policial contra el jovent aquesta setmana

«La llibertat s’adquireix mitjançant la conquesta, no com un regal. S’ha de dur a terme constantment i de manera responsable»
(Paulo Freire, pedagog)

L’AFA del CEIP «Pare Català» de Benimaclet vol fer pública la seua denúncia per la violència policial que estan patint aquests dies les joves a la ciutat de València, així com a altres ciutats.

La macabra casualitat fa que just els darrers dies s’han complert 9 anys d’un dels episodis més foscos que hem hagut de viure a les aules valencianes: l’anomenada «Primavera Valenciana», en la qual les estudiants van ser agredides salvatgement per la policia per protestar pacíficament contra les retallades en l’ensenyament públic. Anys després, i governs després, sembla que poc ha canviat quan la nostra societat ha de veure com les seues joves són colpejades i apallissades per defensar un dret humà com és la llibertat d’expressió, dret que ha estat atacat amb l’empresonament d’un músic pels seus missatges i les seues opinions: Pablo Hasél.

Com a AFA no podem restar impassibles ni callades davant d’aquestes injustícies. L’educació que volem per a les nostres filles i fills és també un aprenentatge dels valors de la participació i el compromís social i comunitari, la defensa dels drets humans i la no-violència i la desobediència contra les injustícies.
Per aquest motiu, la comunitat educativa hem de dir prou als abusos policials i exigir mesures cap als responsables polítics d’aquests fets, començant per Glòria Calero, delegada del govern a València.

Les nostres xiquetes i xiquets, les joves, les famílies i la resta de la comunitat educativa, necessitem un futur de justícia, d’igualtat, de llibertat i de somriures, en una ciutat en la que l’odi i la violència siguen desterrades pels jocs de les nostres filles al carrer i a l’escola.

13 pensaments sobre “Comunicat de l’AFA del CEIP Pare Català davant la violència policial contra el jovent aquesta setmana

  1. Una vegada més, em sembla llamentable que una associació com és el AFA d’un colege, es mescle en temes judicials o polítics, i ademés defenent lo indefendible.
    I dic una volta més, perque ja han segut varis comunicats de temes que no tenen res a vore en el centre en els últims anys.

    No crec, ni vullc que els meus fills tinguen que tindre una directriu que seguir perque algú li’l diu des de dins del centre. Perque un colege no està para això, està per a ensenyar, res més. Després en casa, cadascú que “dirigixca” lo que vullga als seus fills, si vol.

    Per a jutjar ja estan els tribunals, i quan algú s’ix de la llei, lo normal és que esta actue.

    També invite a tots llegir integra la sentència de l’Audiència Nacional, per a saber perque es condena a algú reincident i en agressions físiques que està causant tant de revol.

    De menut, sempre em dien, “per a que et respecten, primer has de respectar tu primer”.

    Un pare d’alumne.

    Bona vesprada

    M'agrada

  2. Buenos dias, soy padre de dos niños escolarizados en el Pare Catalá, el deber del AFA, es muy amplio y me parece que un tema tan politizado no podría estar más alejado de lo que deberían de ser vuestras funciones, con respecto al colegio y a nuestros hijos. No voy a entrar a evaluar dicho tema, simplemente quiero dejar mi rechazo absoluto a que estos temas se comuniquen por esta plataforma.

    M'agrada

  3. Me parece estupendo enseñar, promover, y predicar con el ejemplo la no violencia: en la familia, en el cole y en cualquier institución educativa. Pero me parece TOTALMENTE FUERA DE LUGAR utilizar esta plataforma para tomar partido político por alguna cuestión (sea la que fuere) y más siendo un asunto tan politizado.
    No es la primera vez que lo hacéis.

    M'agrada

  4. Com no pot ser d’un altra manera, l’educació comprèn tot allò que ens envolta. Posicionar-se i prendre’n partit és promoure l’esperit crític de les nosaltres criatures. Saber-se lliures per expressar la seva opinió és fonamental per al seu desenvolupament. Crear i defendre aquets espais per, com a famílies, és la nostra obligació.
    Gràcies a tota la fent de l’AFA per la seva feina🥰

    M'agrada

  5. No me veo representado como padre de alumna en la parte de una declaración que condena la violencia policial (generalizada). Si me siento identificado con la parte que se condena la violencia en general. Pues ni todos los policías son violentos, ni todos los manifestantes son pacíficos. Pero creo que no deberían meterse en estos temas, y menos sin imparcialidad.

    M'agrada

  6. Me parece muy mal que utilicéis esta plataforma para este tipo de cosas.
    El ámbito de la escuela debe ser utilizado para otras cosas y de forma imparcial.
    Condena de la violencia en todos los ámbitos, no solo en el policial. No veo ninguna condena sobre el vandalismo ni sobre los manifestantes o los que aprovechan las manifestaciones para vandalizar.

    NO DEBÉIS UTILIZAR EL AFA PARA MANIFESTAR POSICIONES POLÍTICAS Y VUESTRAS OPINIONES PERSONALES, Y MENOS SOBRE TEMAS QUE NO SON ESTRICTAMENTE SOBRE LA EDUCACIÓN EN EL COLEGIO.

    EL COLEGIO DEBE ESTAR PARA ENSEÑAR VALORES Y PARA ENSEÑAR A PENSAR POR UNO MISMO, NO PARA ENSEÑAR IDEOLOGÍA.

    EL ADOCTRINAMIENTO FUERA DEL COLEGIO.

    M'agrada

  7. Buenas noches, me parece muy mal que el AFA se pronuncie sobre estos temas tan polemicos que nada tienen que ver con la educacion. Creo que en este caso el AFA ha emitido una opinion politica imparcial en nombre de las familias del centro.
    En mi opinion no se deber opinar sobre esto en el ambito educativo, y en cualquier caso habria que haber criticado la violencia de todas las partes implicadas (policias si se han extralimitado, radicales que asaltan queman y agreden, raperos como Pablo Hasel que dice cosas como “Se merece un navajazo en el abdomen y colgarlo en una plaza” “Que li foin una bomba, que revienten sus sesos y que sus cenizas las pongan en la puerta de la Paeris” y , no solo de una.
    Me preocupa profundamente la emision de este comunicado.
    Es muy peligroso creerse en poder de la verdad absoluta.
    Valores para nuestros hijos sí, adoctrinamiento no por favor.

    Por favor retirad el comunicado ya que expresa una opinion politica parcial y no representa a todas las familias del centro.

    Muchas gracias.

    M'agrada

  8. Moltes gràcies a l’AFA per prendre partit per la democràcia i els drets i les llibertats de tothom. Va dir Martin Luther King que no li preocupava tant el soroll dels roïns com el silenci dels bons. Si en moments com aquest en què la llibertat d’expressió i manifestació estan amenaçades callem, quan després vulgam dir alguna cosa ja no podrem. Heu estat molt valents. Gràcies per fer de la nostra escola un espai educatiu més digne.

    M'agrada

  9. Doncs jo espere que els nostres fills i filles puguen anar a moltes manifestacions (del tipus i color que siguen) i puguen sentir-se segures que els cossos de seguretat de l’Estat estan allà per a ajudar-les i protegir-les, no per a atacar-les. I si resulta que no se senten segures, que sàpiguen que tenen dret a exigir eixa seguretat i proporcionalitat.
    Per descomptat que hi ha persones violentes en les manifestacions (del tipus i color que siguen). Això és lamentable però no es cap notícia. No té sentit fer un comunicat per totes les persones impresentables que hi ha al món perquè no hi ha ningú triat i pagat per nosaltres a qui exigir explicacions.
    El que sí que podem i hem de fer és exigir a les persones responsables que facen bé la seua feina. Com s’ha dit, la policía ha d’ajudar i protegir. I si no els ha quedat clar, algun dels seus superiors els ho hauria de fer entendre.
    Fa uns dies, un pare de l’escola va viure la brutalitat policial arbitrària en primera persona en una d’eixes manifestacions. És d’això del que es parla en el comunicat.
    Ni com a societat ni com a escola ens hem de quedar callades davant aquesta vulneració dels nostres drets.

    M'agrada

  10. Hi ha moltes raons que fan que una mare decidisca formar part activa de l AFA, és a dir, que faça ús del seu temps personal (no ho oblidem) per destinar-lo a una associació, la meua raó és política, entenent això com la possibilitat d’incidir al territori i, de ser possible, al context més proper i de barri. Però l’AFA fa altres coses, organitza festes, monta les extraescolars, redacta documents del centre… algunes d’aquestes accions no em motiven tant, però com que estic compromesa amb aquesta associació les faig també. El comunicat va ser acceptat com un comunicat de l AFA, el van aprovar les persones actives a l’associació, les que no solament pensen, discutixen comunicats, sinó que fan moooltes altres coses (organitzen festes, monten les extraescolars, fan fotos de la roba perduda, són el canal fonamental en temps durs…); no és extrany que persones alienes a tooootes aquestes tasques, que no participen a les reunions ni a les accions que porta aquesta associació (totes polítiques, totes amb l’objectiu d incidir al territori) no es senten, ara sí, membres de l’AFA i es queixen de que no són representades… com a mare de l’escola solament puc donar Gràcies a l’AFA per tenir un posicionament polític!!

    M'agrada

  11. Una vegada més, mil gràcies a l’AFA per tota la feina que es fa i per continuar representant dignament a les famílies des de valors tan necessaris com la justícia, la igualtat i la defensa dels drets humans.
    Crec fermament que una escola que no s’implica en el que passa a la seua societat és una escola buida de valors. Per això, cal denunciar la violència, que és exercida de moltes maneres: brutalitat policial, les retallades a l’ensenyament públic, els atacs al valencià, el masclisme que no marxa, l’emergència climàtica… és a dir, cal continuar lluitant pel futur de les nostres filles (o això no és una qüestió a tractar en les escoles?).
    La indiferència amb les injustícies és complicitat.
    Molta força a eixa AFA digna!

    M'agrada

  12. Amb tot el respecte, amigues i amics, però considere que heu pixat fora de test. Mai és defensable que uns quans s’apropien de la veu de totes les famílies, sense haver-les consultat. Jo mateix, que coincideixc en condemnar bona part del que es comdena al comunicat, em vaig sentir agredit al veure’l circular em el meu nom. Vaig confirmar que no s’havia convocat cap consulta i ho vaix guardar per al meu calaix dels despropòsits. Intente no obrir-lo i viure millor, però el malehit destí m”ha dut casualment a este lloc. I clar, al final un té molts anys de lluita i no he pogut resistir-ho.

    Alguns heu dit que, gràcies a este tipus de comunitats, ajudem a la nostra xicalla a que no tinguen por a expressar lliurement les seues idees i comdemnar qualsevol agressió als seus drets.

    Estant d’acord en transmetre eixe i altres valors que compartisc amb vosaltres i pels que de vegades hem lluitat junts…a més a més, jo als meus fills els ensenye a parlar exclusivament per si mateix, a no furtar i apropiar-se de la veu dels demés i a no imposar la seua manera de pensar, els seu imaginari de vida .. la seua essència, als demés.

    Perquè si ho fa, no sols estarà furtant la sagrada llibertat a altres. Estarà demostrant una feblesa ideològica preocupant. La incapacitat de pensar i actuar sols pel que creu i defensa. La necessitat d’amagar la seua lluita covardment darrere un colectiu.
    Perquè si alguna vegada creu que no passa res per apropiar-se els pensaments d’altres, aleshores deuria pegar-li una volteta a com pensa.

    Una abraçada!

    Jordi Borja

    M'agrada

Deixa un comentari